Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Żarzą się czy całkowicie gasną , czy w ogóle nie przygasają tzn smarowanie,ładowanie ,świece . Będzie ten mechanik u ciebie? 

-

pietrasiak2 - Members
źle się wyraziłem w poprzednim poście po zapłonie nie gasną, gasły po uruchomieniu silnika, teraz się palą po włączeniu zapłonu bo nawet "nie kręci"
a mechanik ma być u mnie po auto lada chwila więc mogę nie odpisywać nawet do wieczora, zobaczymy
[ Dodano: 2012-07-17, 12:44 ]
a sprężynka zapala się po włączeniu zapłonu i gaśnie po ok 1 sekundzie, czyli tak jak było zawsze, mignie czasem jeszcze na chwilę jak próbuję przekręcić dalej na odpalenie silnika
a mechanik ma być u mnie po auto lada chwila więc mogę nie odpisywać nawet do wieczora, zobaczymy
[ Dodano: 2012-07-17, 12:44 ]
a sprężynka zapala się po włączeniu zapłonu i gaśnie po ok 1 sekundzie, czyli tak jak było zawsze, mignie czasem jeszcze na chwilę jak próbuję przekręcić dalej na odpalenie silnika
- tomek_84
- Berbeć
u nmie jest to samo tyle ze po 5 razach zaczyna bujać sprawdzałes swiece umnie od dłuższego czasu też mam rozkminke z moim goferkiem 1 z to zn ciezko mu z odpaleniem ale mechanior mi mówił ze wina z przekaznikami .... sprawdz pod klapą masz tam bezpiecznik od podgrzewania swiec 30 a w bezpiecznikach jak sie nie myle powinien być odpowiedzialny 5 bezpiecznik no i przekaznik nr 103 który podaje napięcie na swiece
- mike30
- Czytacz
Co mogę podpowiedzieć mechanik niech spróbuje odpalić go na krótko bo może kostkę stacyjki masz walniętą . Włączysz zapłon a on niech zewrze w rozruszniku co powinien . Resztę to tak jak pisaliśmy niech sprawdzi .... choć mechanicy nie lubią jak ktoś im dyryguje
-

pietrasiak2 - Members
Znam już sprawcę zbrodni
Był mechanik zrobił czary mary i samochód odpalił
Do naprawy/wymiany jest rozrusznik. Trzepnął go przydrożnym kamolem i odpalił 2 razy pod rząd...
Korzystając z okazji wprowadziłem auto do garażu i czekam na nowy rozrusznik, a bardziej na tel mechanika z informacją czy znalazł go w hurtowni i ile za to zabulę
W normalnych warunkach czekałbym za elektrykiem i zabulił około 200 zł za naprawę, ale w obecnej sytuacji zapłacę pewnie ok. 2x tyle za nówkę z robocizną
EDIT:
Nówki na allegro widzę za ok 200-250zł, używki do około 100zł, gdyby tylko nie zależało mi tak bardzo na czasie...
jutro do wieczora samochód musi hulać
WIELKI DZIĘKI ZA WSZELKĄ POMOC OD WAS KOLEDZY, UDZIELAJĄCY SIĘ W TEMACIE
[ Dodano: 2012-07-17, 21:00 ]
I autko jest już na najlepszym chodzie
Mechanik postarał się i zregenerował rozrusznik od ręki. Auto pali na dotyk. Nie wziął mało, ale też nie nie wiadomo ile. Wydane 120, mając w perspektywie wydatek rzędu ok 400zł to jednak miłe zaskoczenie
Jeszcze raz pozdro dla was, i dzięki za zainteresowanie tematem.
Był mechanik zrobił czary mary i samochód odpalił
Do naprawy/wymiany jest rozrusznik. Trzepnął go przydrożnym kamolem i odpalił 2 razy pod rząd...
Korzystając z okazji wprowadziłem auto do garażu i czekam na nowy rozrusznik, a bardziej na tel mechanika z informacją czy znalazł go w hurtowni i ile za to zabulę
W normalnych warunkach czekałbym za elektrykiem i zabulił około 200 zł za naprawę, ale w obecnej sytuacji zapłacę pewnie ok. 2x tyle za nówkę z robocizną
EDIT:
Nówki na allegro widzę za ok 200-250zł, używki do około 100zł, gdyby tylko nie zależało mi tak bardzo na czasie...
jutro do wieczora samochód musi hulać
WIELKI DZIĘKI ZA WSZELKĄ POMOC OD WAS KOLEDZY, UDZIELAJĄCY SIĘ W TEMACIE
[ Dodano: 2012-07-17, 21:00 ]
I autko jest już na najlepszym chodzie
Mechanik postarał się i zregenerował rozrusznik od ręki. Auto pali na dotyk. Nie wziął mało, ale też nie nie wiadomo ile. Wydane 120, mając w perspektywie wydatek rzędu ok 400zł to jednak miłe zaskoczenie
Jeszcze raz pozdro dla was, i dzięki za zainteresowanie tematem.
- tomek_84
- Berbeć