a więc jednak rozrząd... no właśnie tak też sie ku temu skłaniałem, bo odesłali mnie do speca od dieseli, przynajmniej tak go określili, a co myślicie o tych rozrządach które można kupić na allegro? nadają się, czy raczej do niczego są??
np taki: http://moto.allegro.pl/item428598671_ro ... _d_td.html
nadawał by się? nie ukrywam że chodzi mi również o koszta, ale nie chce sobie jeszcze pogorszyć
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
leopard koles co sie zajmuje pompami tez regeneruje wtryski a co do rorzadu falwej to pasek jak najbardziej gatse ale napinacz to bym ci propnował kupic SKF
Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
- przemo
- Badacz tematu
przemo napisał(a):leopard koles co sie zajmuje pompami tez regeneruje wtryski a co do rorzadu falwej to pasek jak najbardziej gatse ale napinacz to bym ci propnował kupic SKF
nie o to chodzi ... jeśli auto chodzi równo (prawidłowo) na wyprzedzonym kącie wtrysku - oznacza to że wtryski są OK ... co prawda można je zweryfikowac pod względem pylenia i ciśnienia otwarcia - w sieczkarni jest mozliwośc ustawienia ich - ale nic nie wskazuje na uszkodzone wtryski - pomiary wtrysków raczej kontrolne niż pod naprawę
[ Dodano: 2008-09-15, 21:34 ]
falwej napisał(a):więc według Ciebie wymiana tego zestawu spowoduje powrót o normalności mojej golfiny
zanim cokolwiek rozbierzesz/kupisz - sprawdź ustawienie rozrządu - ustaw silnik na blokadach - będziesz wiedział czy to przestawiony rozrząd czy nie ...
-

leopard - Members
samochód był sprawdzany w maju(wtedy go kupowałem) sprawdzali mi ciśnienie w silniku itp i powiedzieli że silnik jest naprawde w bardzo dobrym stanie jak na swoje lata i przebieg, a macie jakiś instruktaż jak ten rozrząd się sprawdza? bo ja jestem kapletnie zielony:(
- falwej
- Czytacz
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
falwej, Ja bym Ci radził pojechać do tego drugiego mechanika i wymienić rozrząd. Sam się za to lepiej nie zabieraj, bo możesz dużo "narozrabiać". Powodzenia!!
"Some things are best left alone
VW Golf"
VW Golf"
-

virus_wrona - Badacz tematu
przemo napisał(a): pasek jak najbardziej gatse ale napinacz to bym ci propnował kupic SKF
Ruville wcale nie jest gorszy od SKF-u możesz smiało kupowac ten zestaw. Pracuje w firmie która handluje częściami samochodowymi i zarówno SKF jak i Ruville to producenci z najwyzej półki

::s:c:h:w:a:r:z::mk:I:I:I::
-

DaMek - Czytacz
ahh te golfy gtd.. massakrito . mam podobny problem.. silnik sie krztusił, dostawał drgań, kopcił na siwo - a jak mu ssanie włączyłem to chodził okej ... do czasu.. pojechałem do mechanika - wymieniliśmy końcówki wtrysków i działał jak nófffka
.. następnego ranka po odebraniu od mechanika - znowu to samo... krztusi sie i kopci.. ssanie - i chodzi okej.. okazało sie że to wina koła zębatego od wału - bodaj napędowego... podobno wyrobiony tak że nawet sklejenie za wiele nie pomoże... macie jakieś doświadczenia w tym temacie?i czy żeby wziąć wał do regeneracji czy też szlifowania - to trzeba cały silnik rozbierać czy może da się odkręcić miske i od dołu go podejść... pozdrawiam wszystkich 
.. następnego ranka po odebraniu od mechanika - znowu to samo... krztusi sie i kopci.. ssanie - i chodzi okej.. okazało sie że to wina koła zębatego od wału - bodaj napędowego... podobno wyrobiony tak że nawet sklejenie za wiele nie pomoże... macie jakieś doświadczenia w tym temacie?i czy żeby wziąć wał do regeneracji czy też szlifowania - to trzeba cały silnik rozbierać czy może da się odkręcić miske i od dołu go podejść... pozdrawiam wszystkich 
- pilot82
- Berbeć