witam , chcialbym sie Was poradzić drodzy klubowicze , otóż mam problem z rana jak odpalam golfa (im wiekszy mroz tym wiecej krecenia) jak sie nagrzeje odpala z półobrotu , swiece ponoc mialem wymieniane , kabel co podaje prąd do świec tez został wymieniony dalej niewiem co moze byc ..... zamieszczam filmik z porannego odpalania :
http://www.youtube.com/watch?v=eGG4xt-- ... e=youtu.be
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kiedy wymieniony był filtr paliwa? Jak masz możliwość podłączenia vaga to sprawdź kat wtrysku i dawkę startową na zimnym silniku.
Podjedź do tego mechanika i spytaj się czy wymieniał świece żarowe.
Aby auto odpalało bezproblemowo w zimie muszą być spełnione następujące warunki:
dobre świece, dobry aku, kąt wtrysku, dawka. Przez zimą dobrze jest wymienić filtr paliwa.
Podjedź do tego mechanika i spytaj się czy wymieniał świece żarowe.
Aby auto odpalało bezproblemowo w zimie muszą być spełnione następujące warunki:
dobre świece, dobry aku, kąt wtrysku, dawka. Przez zimą dobrze jest wymienić filtr paliwa.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Na razie bym się aż tak nie martwił. Na początek należy posprawdzać wszystkie podstawowe parametry silnika. Jak trzeba to je poustawiać tak jak należy.
Czy silnik nie pobiera oleju? nie ubywa go od wymiany do wymiany?
Czy silnik nie pobiera oleju? nie ubywa go od wymiany do wymiany?
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
oj nie wiem czy to wina swiec raczej bym stawial na cos innego ale sprawdzic nie zaszkodzi swiece przy moim golfie przy -16 palil bez problemu a swiece byly spalone wszystkie Zobacz czy nie ma pecherzykow powietrza w przewodach paliwowych bo moze cofa Ci sie paliwo bo ten zaworek co jest na filtrze sie popsul Pozdravwiam
Moj TDi http://www.golf3.pl/topics2/mk3-czarny- ... t48647.htm
JEDNO SERCE JEDNO BICIE JAZDA GOLFEM TO JEST ŻYCIE
AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
e-mail:auto.complexx@interia.eu
Tel 723317489
KOLUSZKI ul NATOLIŃSKA 18
JEDNO SERCE JEDNO BICIE JAZDA GOLFEM TO JEST ŻYCIE
AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
e-mail:auto.complexx@interia.eu
Tel 723317489
KOLUSZKI ul NATOLIŃSKA 18
-

marcino1 - Badacz tematu
wyglada na kat wtrysku albo zapowietrzenie ew.swiece ale przy 3-4 stopniach i tak by zapalil chyba ze 3-4 swieczki padly aku dobry i rozrusznik tez z tego co widac i slychac
- konradgolf3
- Czytacz
-ustaw kat wtrysku to jest podstawa
-koniecznie wymien swiece
-wymien filtr paliwa
- dobrze sprawdz akumulator
ja stalem cala zime pod chmurka tez mam tdi i odpalal mi na dotyk nawet przy -15 , a to ze pusci sobie dymka to jest chyba normalne bo tego nei wyeliminujesz
-koniecznie wymien swiece
-wymien filtr paliwa
- dobrze sprawdz akumulator
ja stalem cala zime pod chmurka tez mam tdi i odpalal mi na dotyk nawet przy -15 , a to ze pusci sobie dymka to jest chyba normalne bo tego nei wyeliminujesz
-

bioly21 - Gaduła