odłacz wtyke presdkościomierza przy skrzyni biegów
przejedź sie- nie bedzie działa predkosciomierz a u co niektórych tempomat.
.jesli szrpania nie bedzie to na 100% nastawnik do czyszczenia- nie jestto robota dla laika. łatwo jest zepsuc nastawnik jak i cala pompe przy wkładaniu nastawnika do niej. kumata osoba wiedzaca o co chodzi lekko bierze za to od 200 w górę.
jesli szarpanie nadal bedzie to na 100% prześlizguje sie tarcza sprzęgłowa. potem zejdzie na 3 bieg bedzie to wyczuwalne a na 5tym będzie sie sprzegło już calkowicie slizgac.- przerobiłem temat u siebie.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
jesli szarpanie nadal bedzie to na 100% prześlizguje sie tarcza sprzęgłowa. potem zejdzie na 3 bieg bedzie to wyczuwalne a na 5tym będzie sie sprzegło już calkowicie slizgac.- przerobiłem temat u siebie.
czyzbys dal mi nowa wizje bo mi sie to dzieje narazie tylko na 5tym biegu czy to moze sprzeglo hhmm

JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Samemu nie radzę czyścić nastawnika jeżeli się nie ma o tym pojęcia. Czytałem o tym i jest naprawdę ciężko dla laika i można prędzej coś zepsuć niż naprawić. Po czyszczeniu nastawnika powinno się też bak wyczyścić z tych "glutów" które są po ropie w baku. Ja miałem tego pełno w poprzednim dieslu przy smoku. Podejrzewam że to nastawnik bo jeżeli szarpanie w tym zakresie obrotów to na to wskazuje
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nastawnik wyjac rozlozyc to l lacha... ale to złozyc,polutowa i załozyc i odpalic auto....
tooo juz gorzej.... trzba majta nastawnikiem w prawo w lewo az załapie....
tooo juz gorzej.... trzba majta nastawnikiem w prawo w lewo az załapie....-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
dzis siadam powoli regularnie wciskam gaz obroty tak do 1200 pozniej spadaja na ok1050 i tak stoja a ja gaz caly czas powoli wciskam do konca a tu nic. obroty w miejscu. gdy dodam szybciej gazu to normalnie ale jak delikatnie powoli to obroty nie wzrastaja. to wina tego nastawnika czy jeszcze cos nanic??
co za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu
leopard napisał(a):myślę ze bedziesz miał błąd pedału gazu zapisany w ECU - sprawdź to
brak takiego błędu, jak zwykle był tylko błąd 575
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
raf.sie napisał(a):oto logi
kąt wtrysku masz mocno rozjechany - do tego w tej chwili korekcje na wtryskiwaczach też nie są dobre (może to byc przyczyna źle ustawionego kata wtrysku) ...
po ustawieniu kata wtrysku zaloguj jeszcze raz 013 - zobaczymy czy korekcje spadną do wartości akceptowalnych - jeśli nie - wtryski do wymiany
-

leopard - Members
nie dawno był ustawiany czyzby zle?? bedzie poprawka z zobaczymy
oby nie
[ Dodano: 2010-02-25, 09:10 ]
a jeszcze takie cos powiem cos on troszke duzo pali kiedys duzo mniej. myslalem ze to przez te mrozy ale teraz juz nie ma i jest to samo. tez musi byc jakas przyczyna tego?
http://www.spritmonitor.de/en/detail/341388.html
leopard napisał(a):wtryski do wymiany
oby nie
[ Dodano: 2010-02-25, 09:10 ]
a jeszcze takie cos powiem cos on troszke duzo pali kiedys duzo mniej. myslalem ze to przez te mrozy ale teraz juz nie ma i jest to samo. tez musi byc jakas przyczyna tego?
http://www.spritmonitor.de/en/detail/341388.html
co za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu