witam mam od 4miesiecy Golfa3 1.9GTD rocznik 91
jak nazwa wskazuje samochod ma turbinę, ostatnio jechalem kolegi transporterem i tam było ją czuc a u mnie zupełnie nic zero przyplywu mocy ani odgłosu:(
Dodam jeszcze ze moj golf km/h max170 a od 120km/h jazda jest zupełnie nieprzyjemna silnik glosno pracuje, powyzej 120km/h z rury wydechowej mocno dymi
dodam jeszcez ze przy predkosci 110km?h na 5 biegu mam obroty 3tys. to zdecydowanie za duzo???tak mi sie wydaje
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
pawelt2k, to faktycznie sporo, w pierszej chwili myslałem ze litr na 10 000 ale na 1 000 to bardzo duzo, a co do obrotów to minusem TD jest to ze ma takie wysokie obroty przy tych prędkościach ale to jest normalne bo to jest inna skrzynia niz w TDi, i kiedy w TDi na 5 przy 110 km/h będziesz miał może z 2 200 obortów (około 2 200) to w TD masz już 3 000, więc niestety szybciej sie zmienia biegi niz w TDi-ku a to powoduje przy wiekszych predkosciach że szybciej robi sie głosno na 5 biegu w Twoim GTD, wiem bo tez mam takie autko, z tym że ja u siebie czuje wyraźnie turbine powyżej 2 000 obrotów już szybko sie rozpedza i nie dymi....
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Bierze olej!!
Witam. Mam problem. Od jakiegos czasu silniczek zaczął mi ciągnąć olej. Tylko najdziwniejsze jest to, że ani turbina mi go nie ciągnie ani mi nie kopci. Wycieków tez zadnych nie ma. Czyżby wymiana na inny olej pomogłaby? Jeżdzę aktualnie na oleju z rodziny Fusch Titan Cargo.
- wazki21
- Czytacz
Dlatego ja smigam gora 120km/h. Przy wiekszych predkosciach trza radio podglaszac, bo nie idzie wyrobic. W listopadzie jak wracalem z konina to jechalem 150km/h, jak dojechalem do strykowa to czulem sie jak po jakims koncercie
W uszach mi brzeczalo
Odnosnie oleju to mi bierze okolo 3L na 7000 km. Dla mnie to duzo. Trzeba by pierscienie wymienic, moze cos pomoze.
W uszach mi brzeczalo
Odnosnie oleju to mi bierze okolo 3L na 7000 km. Dla mnie to duzo. Trzeba by pierscienie wymienic, moze cos pomoze.
****Volkswagen****Team****Łódź****
-

dr.pajchiwo - Czytacz
- opolanin
Jezdziłem cały czas na syntetyku, poprzedni wlaściciel w Polsce tez. No chyba ze 6 lat wstecz przed sprowadzeniem ktoś jezdził na półsyntetyku albo mineralnym. Zaleje jakiś półsyntetyk albo minerał i zobaczymy jakie będa efekty.....mam nadzieje ze pomoże....
- wazki21
- Czytacz