Moderator: Moderator
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
tylko mineralny, żadnych wynalazków, przebieg już nienajmniejszy jeżeli ubywa Ci oleju to przypuszczam ze niekoniecznie przez rozszczelnienie silnika tylko moze przydało by sie pierścienie wymienić, nalej olej "Castrol Diesel Motor Oil 15-W40 w takim czarnym karnisterku 5-cio litrowym kupisz go za 60 - 65 zł a jest naprawde dobry!
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dobrze !kajtek! wnioskujesz... W Polsce jestem drugim jego właścicielem. W Niemczech ile było nie mam pojęcia!!!Przy kupnie właściciel pokazał mi banieczkę z olejem jaki wlewał i leje taki sam po dziś dzień....
[ Dodano: 2008-03-17, 21:10 ]
Juz wiadomo dlaczego mi olej ciągnie...dzisiaj zobaczyłem pierwsze oznaki (malutki wyciek na kolektorze). Jasna sprawa - turbina. Wniosek jeden - we wtorek idzie na handel.... Zbyt dużo kasy zainwestowałem i nerwów by dalej go trzymać a jest jeszcze kilka rzeczy do zobienia w nim. Ale dzięki panowie za wszelkie rady..
[ Dodano: 2008-03-17, 21:10 ]
Juz wiadomo dlaczego mi olej ciągnie...dzisiaj zobaczyłem pierwsze oznaki (malutki wyciek na kolektorze). Jasna sprawa - turbina. Wniosek jeden - we wtorek idzie na handel.... Zbyt dużo kasy zainwestowałem i nerwów by dalej go trzymać a jest jeszcze kilka rzeczy do zobienia w nim. Ale dzięki panowie za wszelkie rady..
- wazki21
- Czytacz
ja w swoim również to standard,Muscl napisał(a):Ja w swoim na 3000 obrotów mam 120km/h
według mnie bardzo dużo, mi wciągnie owszem ale litr oleju na 10 000 i już też mnie to troche niepokoi...dr.pajchiwo napisał(a):Odnosnie oleju to mi bierze okolo 3L na 7000 km
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Te predkosci sa zalezne od skrzyni biegow!!!! Zaleze jaka kto ma wersje!!!
A oleju jesli bierze 1l na 10 000(turbinka musi cos polknac) to sie miesci w normie ale jesli wybiega poza litr to juz nie jest dobrze!!!
A oleju jesli bierze 1l na 10 000(turbinka musi cos polknac) to sie miesci w normie ale jesli wybiega poza litr to juz nie jest dobrze!!!
- scols11
- Badacz tematu