Witam
Jestem nowy na forum no i mam wielki problem mój golfik (1.6b wersja 75km) bierze olej! Myślę o wymianie silnika tylko problem w tym ze nie chce już tego samego silnika tylko tylko 1.6 wersje 101km i tu nasuwa się pytanie jeżeli zrobię tak jak napisałem to co z osprzętem czy wersja osprzętu z mojego aktualnego silnika będzie pasować do do tego drugiego silnika oraz czy mi się to opłaca??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Właśnie to mnie tez zastanawia dlatego myślę o tym 1.6 a nie 2.0 bo ten tez mi przeszedł przez myśl ale to już za dyzo kombinowania
Zależy jakie będą koszty jeżeli ma mnie wynieść 1000zl za "nowy" silnik to wole taka opcje niż naprawiać ten i dać 700zl (ceny podałem przykładowo nie wiem jak jest naprawdę)
Zależy jakie będą koszty jeżeli ma mnie wynieść 1000zl za "nowy" silnik to wole taka opcje niż naprawiać ten i dać 700zl (ceny podałem przykładowo nie wiem jak jest naprawdę)
- irek1938
- Berbeć
irek1938 napisał(a):niedawno go kupiłem zrobiłem może 2000km znikło ok polowy na wskaźniku
Są podobne tematy do twojego na forum... poszukać wystarczy...
irek1938 napisał(a):Właśnie to mnie tez zastanawia dlatego myślę o tym 1.6 a nie 2.0 bo ten tez mi przeszedł przez myśl ale to już za dyzo kombinowania
Kombinowania prawie że tyle samo...
I na pewno nie wyjdzie taniej niż remont tego co masz.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
W sumie masz racje ale najpierw muszę wyczaić co dokładnie mu się stało czy to nie np miska a to możliwe jak wymieniałem olej zaraz po kupnie to po misce olej delikatnie się skraplał + fakt ze golfik jest obniżony i ostatnio czułem ze coś zawadziło ale plamy pod nim znowu nie było także chyba nie muszę sobie robić nadziei
- irek1938
- Berbeć