Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
zgasl i nie chce odpalic
golf 3 1.6 zgasl podczas jazdy i nie chce odpalic iskra jest co to moze byc
- kamil1983
- Berbeć
Re: zgasl i nie chce odpalic
kamil1983 napisał(a):golf 3 1.6 zgasl podczas jazdy i nie chce odpalic iskra jest co to moze byc
czujnik halla.
Podlacz autko pod vaga (na zaplonie) i sprawdz błedy.
-

K@mil - POMOCNIK

Sprawdź bezpieczniki. A pompa paliwowa pracuje?
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
Re: zgasl i nie chce odpalic
kamil1983 napisał(a):golf 3 1.6 zgasl podczas jazdy i nie chce odpalic iskra jest co to moze byc
Miałem identyczną sytuację kiedyś, co z tego, że iskra jest, ale może w niewłaściwym momencie. U mnie winny był transformator cewki zapłonowej, oryginalny z salonu, nowy- 500 zł., wymiana- przykręcić i podłączyć kabel, każdy to zrobi sam. Pierwsze co to trzeba podłączyć pod komputer.
VW Golf, CL Europe, 1995r., 1.6 AEA, benzynowy.
- adrian5
- Czytacz
K@mil napisał(a):adrian5 napisał(a):był transformator cewki zapłonowej, oryginalny z salonu, nowy- 500 złdobra cena. widac ze zarabiaja na tobie
no i ty mi dajesz zarabiac
Właśnie żebyś wiedział, że mega dobra. Zapłaciłem 500 zł za część i wymianę w salonie! Podczas gdy cena samej częśći, w salonie w Sopocie to teraz 725, 57 zł! Do teraz nie wiem czemu tak tanio to kosztowało. A może teraz ta część podrożała. Aha chciałem zaznaczyć, że był to pierwszy i ostatni raz naprawy w salonie, bo też tego nie popieram, a było to konieczne, zgasł w czasie jazdy. Ja kupuje oryginalne części w salonie, ale wymieniane są u świetnego mechanika z Bosch Servie.
[ Dodano: 2010-02-15, 12:26 ]
Dodam, że długo szukali problemu bo mechanika zmyliło to, że była iskra, nawet sam szef przyszedł, już chcieli pokrywę zaworów zdejmować, gdy sobie przypomniał, że kiedyś miał taką sytuację, że iskra była, ale w niewłaściwym momencie. Zresztą sami powiedzieli, że popełnili błąd bo powinni do kompa podłączyć najpierw.
- adrian5
- Czytacz
sprawź - wszystko mozliwe...kamil1983 napisał(a):mozliwe by bylo ze rozrzad przeskoczyl?
nie pamietam czy w benzyniakach tez jest czujnik polozenia wału korbowego w bloku...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
kamil1983 napisał(a):pompa pracuje wtryskiwacz paliwo podaje iskra jest powinien palic a nie pali mozliwe by bylo ze rozrzad przeskoczyl? golfik zgasl podczas jazdy
Przecież mówie ci, że to, że iskra jest nie ma znaczenia. Ponieważ iskra może być w niewłaściwym momencie i nie odpali, podłącz do kompa lub zamień transformator cewki zapłonowej- pożycz od kogoś, podłącz i zobacz czy działa, miałem identyczną sytuację- też zgasł w czasie jazdy, też była iskra, też paliwo podawał itd. Wymiana cewki zapłonowej (transformator) naprawiła problem. Tylko musi być od tego samego silnika (oznaczenie kodowe) bo jest kilka transformatorów. Wymiana polega na odkręceniu dwóch śrub i odłączeniu przewodu zakończonego elementem odkłóceniowym.
- adrian5
- Czytacz