prezesso napisał(a):zmien termostat, tylko kup niemieckiej firmy Wahler nie kupuj francuskiego Verneta bo do vw się nie nadają. Na forum masz fotoporadę mojego autorstwa jak go wymienić
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
niewiem dlaczego ale musi byc uklad szczelny
układ musi być szczelny bo wtedy jest wyższe ciśnienie i jednocześnie podnosi się temperatura wrzenia wody - ktoś chyba nie uważał na fizyce
[ Dodano: 2009-04-08, 08:51 ]
malinaaa, jaką temperaturę masz po dłuższym postoju? Jeśli dobije do 90 i nieco powyżej włączy się wentylator to tak jak piszeprezesso, zmień termostat
-

mani51 - Members
mani51 napisał(a):krissmysticblau, nie rób zamieszania bo kolega vandal ma sprawny termostat - takie jest moje zdanie i go nie zmienię
wiesz chyba jednak bedziesz musiał
Mozliwe ze jedno i drugie dało porządany efekt

Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
Dochodzi nawet do 110st
chciałem wznowic temat i zapytac od czego zacfzać. Podczas jazdy temperatura trzyma tak około 90st ale kiedy wjade do mista i troche postoje na światłach itd. podchodzi nawet do 110st. trochę mam cykora żeby coś nie klakło przy takiej temp. co to może być???
- pawelkozi
- Czytacz
pawelkozi na początek sprawdź czy włącza sie wentylator chłodnicy (powinien sie włączyć po przekroczeniu 90 stopni)
-

pawelek03576 - Gaduła
mani51 napisał(a):Dam88 sprawdź czy załącza Ci się pierwszy bieg wentylatora bo wszystko na to wskazuje że nie, tylko dopiero na drugim biegu czyli około 100 stopni. U mnie pomogło poruszanie wtyczką przy włączniku termicznym na chłodnicy
wentylator zalacza sie przy 100 stopniach wiec wnioskuje ze zalacza sie tylko na 2 biegu, wtyczka ruszalem i nie pomoglo
mozna cos jeszcze sprobowac z tym robic? czy wymieniac caly wentylator?Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
koleś miał problem w golfiwe ze mu temp w czasie jazdy skakała do 100st a jak stał to schodziła do 90. wentyl sie załanczał wszystko ładnie pieknie...ale wina była termostatu.-nie otwierał sie całkowicie i był słaby duży obieg...i chłodnica i przewód dolny był goracy wszystko wygladało ładnie pieknie bosko...ale niestety winny był termostat.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
mozna cos jeszcze sprobowac z tym robic? czy wymieniac caly wentylator?
wypnij wtyczkę od włącznika termicznego na chłodnicy i w niej na krótko jakimś kablem połącz na krótko kabel czerwony(cały) z pozostałymi tzn najpierw z jednym a później z drugim. Jeśli wentylator będzie chodził z dwoma prędkościami to jeszcze spróbuj przeczyścić styki w kostce. Jak to nie pomoże to do wymiany włącznik termiczny a jak wentylator nie będzie chodził po połączeniu na krótko to sprawdż kostkę przy nim
-

mani51 - Members
witam
wepne sie z troszkę podobnym tematem:
Gdzie w silniku 1,6 75KM (93r.) jest czujnik temperatury oleju?
czytałem juz na różnych forach i naprawde nie moge tego znaleźć. Kopałem już chyba z każdej strony i nic.
Od góry silnika (przy świecach) mam czujniki ciśnienia (niskiego i wysokiego), przy termostacie jest czujnik płynu chłodzącego, na chłodnicy czujnik od wentylatora a gdzie jest CZUJNIK TEMPERATURY OLEJU? jest taka możliwość, że w niektórych modelach poprostu nie było takiego czujnika?
wepne sie z troszkę podobnym tematem:
Gdzie w silniku 1,6 75KM (93r.) jest czujnik temperatury oleju?
czytałem juz na różnych forach i naprawde nie moge tego znaleźć. Kopałem już chyba z każdej strony i nic.
Od góry silnika (przy świecach) mam czujniki ciśnienia (niskiego i wysokiego), przy termostacie jest czujnik płynu chłodzącego, na chłodnicy czujnik od wentylatora a gdzie jest CZUJNIK TEMPERATURY OLEJU? jest taka możliwość, że w niektórych modelach poprostu nie było takiego czujnika?
nie jestem mechanikiem samochodowym a kanał to widziałem kiedyś u kolegi.
- Taiszo
- Czytacz