Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-

Rav82 - Badacz tematu
z poad filtra oleju sprawdzone , a pod kolektora trudno sprawdzić ,na 101% z tyłu silnika i widać olej za silnikiem (dokładnie nie mogę określić miejsca ,ale na pewno jest po środku silnika mniej więcej i miedzy skrzynią a silnikiem jest olej ) który zbiera się na misce i kapie na ziemie ..
- lukasz9501
- Czytacz
uuu... Kto wie, czy nie czeka Cię oddzielanie skrzyni od silnika, mógł puścić uszczelniacz wału głównego od strony sprzęgła lub przecieka olej z wałka sprzęgłowego skrzyni. Trzeba sprawdzić jaki olej się sączy, wtedy będzie wiadomo co puściło.
-

prezesik - Members
Właśnie wiem i tego się obawiam ,a na liczniku pokazuje 274tysiące także to całkiem możliwe .Dodatkowo dzisiaj zauważyłem że płynu mi ubywa ,ale znalazłem przyczyne ,co wchodzi wąż z takim plastikiem od prawej strony do głowicy to tam ucieka płyn gdy ścisne wąż od chłodnicy .
Teraz pytanie ,jeżeli z skrzyni by ciekł olej to był by koloru ?
Dodatkowo zauważyłem dzisiaj że olej nie wiem jakim cudem ale znajduje się na belce silnika na dole i z tyłu silnika .Zrobię zdjęcie to wam pokaże o co chodzi i gdzie .
Teraz pytanie ,jeżeli z skrzyni by ciekł olej to był by koloru ?
Dodatkowo zauważyłem dzisiaj że olej nie wiem jakim cudem ale znajduje się na belce silnika na dole i z tyłu silnika .Zrobię zdjęcie to wam pokaże o co chodzi i gdzie .
- lukasz9501
- Czytacz
Hej a wiecie jakie ma oznaczenie uszczelniaczy wałka w 1.4?
przeglądam allegro ale racze j są do dizli
nie mam ETK więc proszę o oznaczenie najlepiej z obu stronę
bo będę wymieniał
przeglądam allegro ale racze j są do dizli
nie mam ETK więc proszę o oznaczenie najlepiej z obu stronę
bo będę wymieniał

Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran