taka pompe kupiłemModerator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
wymiana pompy paliwa.
witam niestety padła mi pompa paliwa. czy moglby mnie pokierować jak to zrobić żeby nie popsuć
taka pompe kupiłem
taka pompe kupiłem- sztobi
- Czytacz
w bagazniku podnieś wykładzinę i w prawej stronie części znajduje się pokrywa przykręcona na 3 wkręty. tam jest pompa. Odłącz przewody paliwa i powrotu paliwa oraz złącze elektryczne, teraz może być trudno, trzeba w lewo odkręcić taką plastikową zakrętkę o średnicy ok 15cm. Żeby wyciągnąć pompę trzeba przekręcić ją w lewo, bo jest zamocowana do dna baku na takie zaczepy. I już można wyciągnąć z baku.
Wymiana wymaga śrubokręta krzyżakowego, dobrze jest przed akcją kupić zaciski skręcane na przewody paliwowe, bo te originalne ciężko się zapina z powrotem.
Wymiana wymaga śrubokręta krzyżakowego, dobrze jest przed akcją kupić zaciski skręcane na przewody paliwowe, bo te originalne ciężko się zapina z powrotem.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
- jarekddz
- Members
po wprzekreceniu kluczyka w stacyjce powinienes usłuszec załanczajaca pome jesli zadnych dzwiekow nie slychac to własnie nie dziala pompa.jarekddz napisał(a):Jak stwierdzić, że pompa się zesranęła?
-

swatu - VIP
ale panowie moze byc tak ze pompka chodzi ale paliwa nie ciagnie ja tak miałem i po wymianie pompki wszystko ok
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
-

marcinkoz2910 - Members
ja wymieniałem pompke paliwa..i tak jak swatu, opisał to zrobiłem..tylko musuałem sie namęczyc z ta zakrętką plastikową..iacha ia jak bedziesz zakładal juz pompke to dobrze powciskaj te kabelki od zasilania..za slabo wcisnąłem i musialem jeszcze raz rozbierać..bo myślałem ze mi znowu padła... 

-

-chudy- - Badacz tematu
odkopie troszke temacik
mam pytanie do skladania i mocowania pompy w te zaczepy w zbiorniku duzo sie nad tym trzeba napocic ? macie jakis sposob aby zwinnie pompe w nich umiescic?? czy trzeba oproznic przy tym zbiornik z paliwem
?
mam pytanie do skladania i mocowania pompy w te zaczepy w zbiorniku duzo sie nad tym trzeba napocic ? macie jakis sposob aby zwinnie pompe w nich umiescic?? czy trzeba oproznic przy tym zbiornik z paliwem
?to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła