wymiana pompy paliwa.

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

wymiana pompy paliwa.

Postprzez sztobi » 14 gru 2009, o 14:12

witam niestety padła mi pompa paliwa. czy moglby mnie pokierować jak to zrobić żeby nie popsuć ;-) taka pompe kupiłem
sztobi
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 3 cze 2008, o 22:31
Lokalizacja: Puławy woj.Lubelskie

wymiana pompy paliwa.

 

Postprzez swatu » 14 gru 2009, o 14:15

w bagazniku podnieś wykładzinę i w prawej stronie części znajduje się pokrywa przykręcona na 3 wkręty. tam jest pompa. Odłącz przewody paliwa i powrotu paliwa oraz złącze elektryczne, teraz może być trudno, trzeba w lewo odkręcić taką plastikową zakrętkę o średnicy ok 15cm. Żeby wyciągnąć pompę trzeba przekręcić ją w lewo, bo jest zamocowana do dna baku na takie zaczepy. I już można wyciągnąć z baku.
Wymiana wymaga śrubokręta krzyżakowego, dobrze jest przed akcją kupić zaciski skręcane na przewody paliwowe, bo te originalne ciężko się zapina z powrotem.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez sztobi » 14 gru 2009, o 14:58

właśnie oto mi chodziło dzięki bardzo za pomoc :-D pozdrawiam
sztobi
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 3 cze 2008, o 22:31
Lokalizacja: Puławy woj.Lubelskie

Postprzez jarekddz » 24 gru 2009, o 00:45

Jak stwierdzić, że pompa się zesranęła?
jarekddz
Members
 
Posty: 683
Dołączył(a): 23 lut 2009, o 23:47
Lokalizacja: Dolnośląskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez swatu » 24 gru 2009, o 14:48

jarekddz napisał(a):Jak stwierdzić, że pompa się zesranęła?
po wprzekreceniu kluczyka w stacyjce powinienes usłuszec załanczajaca pome jesli zadnych dzwiekow nie slychac to własnie nie dziala pompa.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 24 gru 2009, o 15:09

Pomiar ciśnienia paliwa w zależności od obrotów
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Basior1997 » 24 gru 2009, o 15:57

ale panowie moze byc tak ze pompka chodzi ale paliwa nie ciagnie ja tak miałem i po wymianie pompki wszystko ok
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez marcinkoz2910 » 24 gru 2009, o 16:04

Basior1997, to wtedy wymienia się filtr paliwa oraz sitko na pompie a nie całą pompę
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez -chudy- » 26 gru 2009, o 12:42

ja wymieniałem pompke paliwa..i tak jak swatu, opisał to zrobiłem..tylko musuałem sie namęczyc z ta zakrętką plastikową..iacha ia jak bedziesz zakładal juz pompke to dobrze powciskaj te kabelki od zasilania..za slabo wcisnąłem i musialem jeszcze raz rozbierać..bo myślałem ze mi znowu padła... :wstyd:
Avatar użytkownika
-chudy-
Badacz tematu
 
Posty: 219
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 14:50
Lokalizacja: JAVWOR

POMPA

Postprzez sztobi » 29 gru 2009, o 11:58

WITAM JUŻ WŁAŚNIE ZAŁATWIŁEM SPRAWĘ Z POMPA WYMIENIŁEM I JEST GLANCUŚ POZDR
sztobi
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 3 cze 2008, o 22:31
Lokalizacja: Puławy woj.Lubelskie

Postprzez dinoPL » 27 gru 2011, o 19:43

oo widze ze kolega ma ten sam problem co ja ;/ tylko ze ja wam powiem panowie odpaliłem goferka i po 20 zgasiłem go po 40 min chciałem odpalić znowu i niii ... uja nie działa pfff sama z siebie sie popsuła dziwne
dinoPL
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 26 wrz 2011, o 09:21
Lokalizacja: Krotoszyn

Postprzez danny.tcz » 1 lip 2013, o 17:01

odkopie troszke temacik :)
mam pytanie do skladania i mocowania pompy w te zaczepy w zbiorniku duzo sie nad tym trzeba napocic ? macie jakis sposob aby zwinnie pompe w nich umiescic?? czy trzeba oproznic przy tym zbiornik z paliwem ???
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Następna strona

- - - czytniki kodu kreskowego



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości