Wskaznik paliwa!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez DIMI85 » 20 kwi 2008, o 17:41

a mi po właczeniu zapłony wskazówka podnosi się do zera i dalej nie idzie po sprawdzeniu u elektryka okazało się że uszkodzony jest pływak, a raczej blaszka po której on chodzi, trzeba wymienić na nową. Nowy taki zestaw kosztuje 430zł :shock: na szrocie około 100.
DIMI85
DIMI85
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2 kwi 2008, o 15:47
Lokalizacja: Ostrołęka

 

Postprzez czaravolvo » 3 maja 2011, o 21:43

nie działa mi wskaźnik paliwa pomocy :cry:

[ Dodano: 2011-05-03, 21:51 ]
wcześniej normalnie działała :-D ostatnio stanęła na zerze tak jak jest wyłączony zapłon :-| jak mam się z tym uporać ? z góry dziękuje uprzejmym forumowiczom ;-)
czaravolvo
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 31 mar 2011, o 20:41
Lokalizacja: Żelechlinek

Postprzez Pro100 » 3 maja 2011, o 21:58

Może zabrzmi śmiesznie ale ile masz zalane paliwa?
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez kali » 4 maja 2011, o 07:27

witam trzeba zdjąć klemę na 10 sek. założyć i po problemie,dzieje się tak gdy podczas rozruchu siada aku ,powodzenia :ok:
kali
Czytacz
 
Posty: 111
Dołączył(a): 2 cze 2008, o 07:36
Lokalizacja: malbork
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez czaravolvo » 4 maja 2011, o 19:41

ostatnio lałem za stówkę i nie drgnęła nawet :-(
czaravolvo
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 31 mar 2011, o 20:41
Lokalizacja: Żelechlinek

Postprzez killah » 5 maja 2011, o 11:43

czaravolvo napisał(a):ostatnio lałem za stówkę i nie drgnęła nawet :-(


a lewarowałeś auto ostatnio? może się zawiesił pływak.
killah
 

Postprzez czaravolvo » 8 maja 2011, o 16:04

nie lewarowałem a nawet jeśli się zawiesił pływak to jak to naprawić :?:
pomocy :zalamany:
czaravolvo
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 31 mar 2011, o 20:41
Lokalizacja: Żelechlinek

Postprzez szefu » 29 maja 2013, o 17:21

Witam !

Mam pytanie, od niedawna użytkuje golfika 3 1.6 i jakoś nie spoglądałem ostatnio na to ile posiadam paliwa.Przed chwilą zobaczyłem że po przekręceniu zapłonu wskazówka przechodzi na pierwszą z trzech kresek rezerwy i tu moje pytanie do Was. Myslicie ze zdołam pokonać 3-4 km (tyle mam do najbliższej stacji)?
szefu
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 29 maja 2013, o 17:19
Lokalizacja: WWW

Postprzez Opik » 29 maja 2013, o 18:30

zdołasz pokonać i 20km. Albo wyjedziesz 100 metrów od domu. Wskaźniki w Golfach są nieobliczalne :hyhy: Ale jak na moje to spokojnie dojedziesz :D
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez saszelqq » 29 maja 2013, o 20:49

Na oparach dasz radę :-D
Avatar użytkownika
saszelqq
Members
 
Posty: 2458
Dołączył(a): 28 lut 2012, o 00:09
Lokalizacja: Białystok
Rocznik: 1981
Silnik: 1.1 GG
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez bialy 97 » 30 maja 2013, o 08:11

Pierwsza z trzech czerwonych kresek? początek rezerwy około 50 km przy spokojnej jeździe.
Avatar użytkownika
bialy 97
Gaduła
 
Posty: 664
Dołączył(a): 27 kwi 2011, o 16:13
Lokalizacja: WND-Adamówek.

Postprzez szefu » 30 maja 2013, o 10:28

Jest to pierwsza kreska licząc od zera.
szefu
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 29 maja 2013, o 17:19
Lokalizacja: WWW

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości

cron