Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Uszczelka pod głowicą
Witam. Panowie może wy się znacie jak rozpoznać, że uszczelka pod głowicą jest do wymiany?? Mój problem jest taki, że mam krem na korku wlewu oleju, klepią mi popychacze i ostatni sprawdzałem poziom oleju i na miarce był olej koloru podobnego do brązowego a wcześniej był czarny przed wymianą i po wymianie na miarce i na korku. Jeszcze jedno pytanko ile tak orientacyjnie by kosztował kompletny remont głowicy?? A i silnik ma nabite z 260tys a silnik to 1,4 AEX
Mój golf, nowe fotki str 2 http://www.golf3.pl/topics2/moje-srebrn ... vt8535.htm
-

Piotrek89 - Czytacz
-

Sivy - Members
to nie sa oznaki ze juz trzeba wymienic uszczelke ale prawdopodobne dziwna maź na korku od wleku byla wałkowana na forum setki razy ale w skrocie napisze ze to normalny objaw wtedy kiedy jezdzisz na krotkich trasach i silnik nie zdarzy sie na grzać , a stukające odgłosy to prawdopodobnie do wymiany popychacze hydrauliczne koszt od sztuki 25 zł możesz załagodzic to dobrym olejem półsyntetycznym, a jak już bedziesz sie brał za wymiane uszczelki to koszt z robocizna w granichach 500 zł sie zamkniesz
- pogo84
- Badacz tematu
O kremiku już nie raz czytałem, czyściłem odme i nadal to samo, olej wymieniony nie całe 8 tys temu. Remont głowicy mnie przeraża bo jak kolega pisze że dał 600zł
dymi mi na biało raz bardzo a raz mniej. Z tym moim silnikiem coś chyba jest nie tak bo jak go odpale jak jest zimny to odgłos jest taki jak bym miał 1,9 tdi pod maską
a jak złapie temperature to wtedy zaczna klepać, to norma przy kopnietych popychaczach?? A i jeszcze jedno pytanko, kolega wymienia u siebie w corrado 1,6 popychacze i te gumki i ma je od jakiegoś golfa 16v i zostały mu jeszcze jeden komplet, bedą one pasowały do mojego silnika??
dymi mi na biało raz bardzo a raz mniej. Z tym moim silnikiem coś chyba jest nie tak bo jak go odpale jak jest zimny to odgłos jest taki jak bym miał 1,9 tdi pod maską
a jak złapie temperature to wtedy zaczna klepać, to norma przy kopnietych popychaczach?? A i jeszcze jedno pytanko, kolega wymienia u siebie w corrado 1,6 popychacze i te gumki i ma je od jakiegoś golfa 16v i zostały mu jeszcze jeden komplet, bedą one pasowały do mojego silnika??Mój golf, nowe fotki str 2 http://www.golf3.pl/topics2/moje-srebrn ... vt8535.htm
-

Piotrek89 - Czytacz
Piotrek89 napisał(a):O kremiku już nie raz czytałem, czyściłem odme i nadal to samo, olej wymieniony nie całe 8 tys temu. Remont głowicy mnie przeraża bo jak kolega pisze że dał 600złdymi mi na biało raz bardzo a raz mniej. Z tym moim silnikiem coś chyba jest nie tak bo jak go odpale jak jest zimny to odgłos jest taki jak bym miał 1,9 tdi pod maską
a jak złapie temperature to wtedy zaczna klepać, to norma przy kopnietych popychaczach?? A i jeszcze jedno pytanko, kolega wymienia u siebie w corrado 1,6 popychacze i te gumki i ma je od jakiegoś golfa 16v i zostały mu jeszcze jeden komplet, bedą one pasowały do mojego silnika??
mi tak klepie wtrysk, jestes pewny ze to popychacze?
- kuracjusz
- Badacz tematu
nie wiem na 100% ale nie słychac w jednym miejscu tylko jak by na całej długości silnika. O wtrysku to pierwsze słysze. Jak to można sprawdzic??
Mój golf, nowe fotki str 2 http://www.golf3.pl/topics2/moje-srebrn ... vt8535.htm
-

Piotrek89 - Czytacz
Fasol napisał(a):kolego masz do remontu głowicę
pewnie, najłatwiej to tak napisać i problem z głowy
Piotrek89, ta maź to norma przy obecnych temperaturach na zewnątrz więc zaczekaj do wiosny i sam się przekonasz
jaki olej masz zalany? Syntetyk, półsyntetyk czy minerał? Zrobiłeś już 8000 na nim więc wkrótce wymiana. Jeśli jeszcze nie lejesz mineralnego to tym razem zalej. A jak już masz mineralny zalany to zmienisz popychacze i będzie git. Jak oleju nie bierze to głowicy nie ruszaj

-

mani51 - Members
Tak własnie myslałem ale chciałem się upewnic. Jeszcze podjade do mechanika i zobaczymy co on powie i ile zaspiewa za remont. Koledzy a jak z tymi popychaczami, bedą pasowały do mojego czy nie??
[ Dodano: 2009-03-02, 19:52 ]
mani51,
po wymianie z miarki ubyło moze 0,5 centymetra. Zalałem mu półsyntetyk Mobila bo nie wiedziałem jaki wczesniej był i nie było tej karteczki od oleju.
600zl to troche grosza i się zastanawiam co zrobic bo jeszcze mam problem z rdzą
Najgorsze jest to ze zmienia mi się kolorek oleju na bagnecie 
[ Dodano: 2009-03-02, 19:52 ]
mani51,
po wymianie z miarki ubyło moze 0,5 centymetra. Zalałem mu półsyntetyk Mobila bo nie wiedziałem jaki wczesniej był i nie było tej karteczki od oleju.
600zl to troche grosza i się zastanawiam co zrobic bo jeszcze mam problem z rdzą
Najgorsze jest to ze zmienia mi się kolorek oleju na bagnecie 
-

Piotrek89 - Czytacz
jak nie wiesz jaki byl olej to zawsze dolewaj mineralny, bo mozna go mieszac z polsyntetykami i mineralnymi, wstrzymaj sie z tym remontem, to jest ostatecznosc, jedz do mechanika niech rzuci na to okiem
- kuracjusz
- Badacz tematu
Piotrek89 napisał(a):Najgorsze jest to ze zmienia mi się kolorek oleju na bagnecie
bo prawdopodonie zalałeś półsyntetyk po mineralnym. Teraz zalej mineralny i zobaczysz co się stanie. Jak się nie uspokoi to klepanie to wtedy zmienisz popychacze. 0,5 cm to prawie nic więc uszczelniacze na zaworach ok. Ja bym głowicy narazie nie ruszał
A jeśli pisząc o zmianie koloru oleju przez tą maź to jeszcze raz Ci powtarzam - to jest normalne ale jak pojedziesz do mechanika to on Ci z miejsca powie, że uszczelka pod głowicą a to za przeproszeniem G...O prawda
-

mani51 - Members