Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Jak już jesteśmy przy temacie zapłony to czy w ADY jest gdzieś znak na wałku pośrednim?? bo będę się zabierał za rozrząd od razu zerknę czy jest wszystko tak jak być powinno 

Nie masz co zrobić z kasą
??
Zostań klientem stacji ASO
??

-

Kriss_Lodz - Czytacz
jest na jego kole zebatym, to koło jest to samo co na wałku rozrządu i identycznie ma dwa znaki, interesuje cię ten po stronie zewnętrznej masz go zgrać z nacięciem na prowizorycznie założonym (bez dolnej osłony paska rozrządu) kole pasowym. To ustawienie jest często pomijane potem korygują mechanicy ustawienie aparatu zapłonowego napędzonego od wałka pośredniego, więc niema się co dziwić jak po właściwym ustawieniu wałka pośredniego auto przestaje działać lub dobrze działać
- pablomed
- Members
pablomed Masz u mnie dobrego browara
niestety aparat też musiałem na znakach ustawić, przy okazji przyśpieszyłem zapłon o 2 stopnie i tak powinno być na LPG, od razu inaczej pracuje i bardzo się wyciszył.
niestety aparat też musiałem na znakach ustawić, przy okazji przyśpieszyłem zapłon o 2 stopnie i tak powinno być na LPG, od razu inaczej pracuje i bardzo się wyciszył.Nie masz co zrobić z kasą
??
??

-

Kriss_Lodz - Czytacz
podlacze sie silnik 1.6 AEA czy zle ustawienie zaplonu ma wplyw np na szarpanie silnikiem tzn na przerywanie? zaplon ustawiany na lampe mialem kiedys nie szarpalo a teraz szarpieWódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
witam nie chce kolejnego tematu zakladac ale mam glupie pytanie kat zaplonu ustawiac na zimnym czy cieplym silniku ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
trojeczkaGT napisał(a):witam nie chce kolejnego tematu zakladac ale mam glupie pytanie kat zaplonu ustawiac na zimnym czy cieplym silniku ?
zleży jeszcze od sposobu ustawiania
na ucho to lepiej żeby silnik był w miarę ciepły.
ja mam podobny problem, mianowicie vag wyazał mi kąt wyprzedzenia zapłony na biegu jałowym aż o 24' idac tym tropem to chyba nie normalne, powinno byc ok 6'
pytanie:
przekrecić aparat w lewo czy wyciągnąć go załkowicie i przstawić o jeden zabek? i sprawdzic ponownie vag?
- kazior
- Czytacz