Moderator: Moderator
patryk17 napisał(a):Tydzień temu wymieniany był olej na mineralny oraz filtr oleju
10w40 bym go zalał .

No to to nie było mądre.Jedź do mechaniora,niech zmierzy ci ciśnienie oleju,czujniki oleju,i ich okablowanie.Twoje szczęście,jak problem leży w czujnikach,lub ich okablowaniu,gorzej jak problem leży w słabym ciśnieniu oleju,zatrzesz silnik,i będzie płacz.patryk17 napisał(a):Ostatnio przejechałem 100 km i przez cały czas kontrolka migała. O co może chodzić ?
. A mineralnym zalał go mechanik stwierdził że taki będzie odpowiedni
. Po przekręceniu kluczyka do poziomu kontrolek, kontrolka pali się ciągle zaczyna migać dopiero po odpaleniu. Czy ktoś mógł by powiedzieć gdzie znajdują się kable od czujników ?czujniki masz między świecami,pod gumowymi "kapturkami",idą do nich kable koloru czarnego.patryk17 napisał(a):Czy ktoś mógł by powiedzieć gdzie znajdują się kable od czujników ?
Mineralny jest za gęsty do tego silnika,o ile teraz da radę to w zimie już nie.patryk17 napisał(a): Czy olej jest aż tak tragiczny ?.
patryk17 napisał(a):Ile mniej więcej kosztuje pomiar ciśnienia oleju ?
musisz to ogarnąć jak najszybciejZ tym to różnie,zależy od regionu,ale w 5 dychach się zmieścisz śmiało.Ile mniej więcej kosztuje pomiar ciśnienia oleju ?
mariusz325 napisał(a):A ja mam silnior po małym remonciku i też mi mruga kontrolka od samego początku tyle że mam nowe panewki itd. Więc pewnie problem leży w okablowaniu.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości