Moderator: Moderator
) choc sprawdz pod miska olejowa czy nie masz wycieku a przy opdalaniu jak ci sie tak dzieje to prawdopodobnie ktorys z popychaczy zaworow sie blokuje na krotka chwile i tyle. potem jak dostaje cisnienia sie reguluje ale w przyszlosci bedzie wymiana ale to jakies jeszcze 30-40tys(sa specjalne plyny co dolewa sie do oleju one regeneruja popychacze zaworow. powiem ci ze pomaga) 
uli napisał(a):sa specjalne plyny co dolewa sie do oleju one regeneruja popychacze zaworow. powiem ci ze pomaga)
mani51 napisał(a):Podobno da się to zmienić bez ściągania głowicy
rzebieg nie jest tu żadnym wskazaniem do zmiany rodzaju oleju. Ew. półsyntetyk.
?wcale nie mowie ze mam racje to raz a dwa popstu pytam kazdego o zdanie jestes pewien na 100% ze to uszczelniacze????sama wymina uszczelniaczy pomorze czy jeszcze cos by było trzeba wtedy wymienic???
obstawia uszczelniacze zaworów. w miarę możliwości postaraj sie to jak najszybciej zrobić bo z oleju tworzy sie nagar a jak się jego cząstki oderwią i dostaną do cylindra to go porysują i tp. Sebastian1988 napisał(a):jestem po samochodowce i mysle dlaczego to poduje zuzycie oleju koledzy???przciez zaworem ssacym wchodzi paliwo a nie olej i uszczelnaicze traqfione by powodowaly ze lało by sie palio np na wylaczonym samochodzie......przciez olej jest w cylindrze wiec co ma wspolnego uszkodzone uszczelniacze na zaworach z zuzyciem oleju??moze nie mam racji dlatego sie pytam i bede wdzieczny za odpowiedzy na tamte pytania dzieki koledzy

i to własnie powód dla kyórego uwazam ze to uszczelniacze (miałem to samo)po zgaszeniu silnika olej który smaruje popychacze scieka na tłok nprzez nieszczelne uszczelniacze i podczas zapalania na zimnym silniku spala go i dymi.Sebastian1988 napisał(a):jak odpalam rano na zimnym zadymi na niebisko przy odpaleniu

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości