wszyscy którzy uważają że to wina uszczelniaczy zawodowych mają rację.Olej zcieka po zaworach na dól i silnik go spala.Jak sie tego szybko nie wymieni to szlag trafi cylindry i wtedy bez remontu młyna sie nie obejdzie.
A to przegadywanie sie na Forum jest moim zdaniem nie na miejscu.Proponuję trzymać swoje emocje na wodzy...
Co do dolewania "dodatków uszlachetniających" do oleju to życzę powodzenia.Nie ma żadnych cudów na popychacze ani nic takiego.Te preparaty wszystkie zagęszczają olej przez co silnik go mniej spali i gęstszy olej lepiej uszczelnia popychacze, dlatego nie klekoczą albo mniej klekoczą...
Pozdr.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
arek rybczyński napisał(a):po zgaszeniu silnika olej który smaruje popychacze scieka na tłok nprzez nieszczelne uszczelniacze i podczas zapalania na zimnym silniku spala go i dymi.
no właśnie
Sebastian1988 napisał(a):numer ze strzykawka tez jest dobry
co Ty chcesz sprawdzać strzykawką?..jedyne co można sprawdzić za pomocą strzykawki to powód braku kompresji tzn jeśli mierzysz ciśnienie w cylindrach i jest za małe to strzykawką właśnie wpuszczasz do cylindra troche oleju i znowu sprawdzasz ciśnienie, jeśli się poprawiło to znaczy, że pierścienie są zużyte a jeśli ciśnienie jest takie samo to puszczają zawory
-

mani51 - Members
co nie zmienia faktu że niszczy sie silnik od tych "specyfików"...u mojej mamy w renaulcie clio wystarczyło raz wlać dodatek tego typu, na chwile było super a po kolejnej wymianie oleju zaczęły sie dziać cuda.Ogólnie nie polecam czegoś takiego.
Mój Golf ma przejechane ponad 265000 km i nic w nim sie nie dzieje.Oleju nie bierze nie klepie itp.I wystarczy mieć dobry olej i wymieniać go w terminie
Mój Golf ma przejechane ponad 265000 km i nic w nim sie nie dzieje.Oleju nie bierze nie klepie itp.I wystarczy mieć dobry olej i wymieniać go w terminie
- KristoF
- Members
Miałem taki sam problem.Wymieniłem uszczelniacze na zaworach i już nie bierze oleju. Nie ma przy tym dużo roboty,nie trzeba ściągać głowicy
A z tym niebieskim dymem po odpaleniu to możesz mieć wybitą uszczelkę pod głowicą i temu tak jest.
A z tym niebieskim dymem po odpaleniu to możesz mieć wybitą uszczelkę pod głowicą i temu tak jest.-

marekkety87 - Czytacz
-

jacekPlacekkk - Gaduła