spalanie jak w trasie;)Moderator: Moderator
No Ja też muszę sobie zacząć zapisywać spalanko, bo teraz na połowie baku przejechałem 240 km... A zawsze było więcej...
Jeżdżę tylko po mieście i na małych odległościach...
Jeżdżę tylko po mieście i na małych odległościach...
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Golf 1.4 z 1996 r. Jak go kupiłem palił, czy to lato, czy zima, czy miasto 6,5l/100km. Praktycznie zaraz po odpaleniu obroty spadały na 800. Dwa razy do roku czyściłem przepustnicę z oleju, bo gasł mi na skrzyżowaniach. Rok temu wyczyściłem przepustnicę rozpuszczalnikiem i od razu skoczyły obroty do góry, pojawiło się "ssanie". Teraz w trasie pali 6, w mieście latem 7,5l, jesienią 8,5l, a zimą nawet 9,5l.
- Wyku
- Berbeć
Te wyniki spalania są niedokładne, chyba, że ma ktoś MFA. Ja przejechałem 50 km na poziomie paliwa 0
!!!!!! W tym jakieś 2/3 tego na mniej niż zero- wskazówka poniżej zera- wtedy jak jest zupełny brak jej ruchu po włączeniu zapłonu!!!! Więc sami widzicie jak to wygląda to pokazywanie poziomu paliwa.
Swoją drogą to po tej przygodzie postanowiłem, że gdy wskazówka na poziomie paliwa osiągnie pierwszą czerwoną kreskę to tankuje. Do tej pory jeździłem na praktycznie pustym baku, ale usłyszałem, że może się pompa paliwa zepsuć, dobrze, że się nie zepsuła przez to na szczęście.
!!!!!! W tym jakieś 2/3 tego na mniej niż zero- wskazówka poniżej zera- wtedy jak jest zupełny brak jej ruchu po włączeniu zapłonu!!!! Więc sami widzicie jak to wygląda to pokazywanie poziomu paliwa.
Swoją drogą to po tej przygodzie postanowiłem, że gdy wskazówka na poziomie paliwa osiągnie pierwszą czerwoną kreskę to tankuje. Do tej pory jeździłem na praktycznie pustym baku, ale usłyszałem, że może się pompa paliwa zepsuć, dobrze, że się nie zepsuła przez to na szczęście.
- Karhu
Tydzień temu na trasie Katowice - Grudziadz (ok 450km) uzyskałem spalanie 5,8L/100km
Średnia prędkość 90-100km/h jazda dynamiczna. Zpowrotem troche stałem w korkach ale wyszło 6,9L/100km. I na co mi gaz
ABS 1.8 90KM
Średnia prędkość 90-100km/h jazda dynamiczna. Zpowrotem troche stałem w korkach ale wyszło 6,9L/100km. I na co mi gaz
ABS 1.8 90KM
My Golf
-

VWojtek - Czytacz
- jarekddz
- Members
Heh no mnie też troszkę dziwi tak małe spalanie
ABS raczej tak mało nie spali... w mieście norma to chyba 10, a w trasie to max 8... tak mi się wydaje.
ABS raczej tak mało nie spali... w mieście norma to chyba 10, a w trasie to max 8... tak mi się wydaje.
- jarekddz
- Members