Moderator: Moderator
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
każdy licznik będzie przekłamywał, czy to w golfie, w innym aucie czy w motocyklu. w autach z dużymi silnikami, gdzie są blokady prędkości na 250km/h np M5 często jest tak że licznikowo auto poleci 270 i dopiero wtedy odcina, ludzie myślą że nie ma blokady a sprawa jest taka że licznik swoje a komp tez swoje. kiedys czytałem test kawy 636 i tam też nieźle przekłamywał, na liczniku 280 a w rzeczywistości 250, poza tym GPS GPSowi nie równy, nawet aparatura typowo do mierzenia prędkości i przyspieszeń potrafi przekłamywać, wystarczy poszukać w necie. GPS poza tym sam w sobie jest mało dokładny, ma błąd kilku m, germin ma mieć błąd kilkunastu- kilkudziesięciu cm.
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Liczyłem sobie średnie dzisiaj i wyszło mi 8,23l na 100km. Zatankowałem jak była wskazówka na tej czerwonej kresce najwyższej i zrobiłem 206km i jeszcze do tej kreski z 10 zrobię prawie na stacje jak pojadę zatankować to nie wiem. A wolno też nie jeżdżę jak jakiś dziadek tylko normalnie dosyć żwawo, ale wiadomo jestem w technikum nie zarabiam to szaleć jakoś też nie mogę bo nie będę miał za co jeździć.
- sebadure
- Badacz tematu
a Mnie capli na fotoradar miałem prawie 100 i pokazał mi 97
no i pamietajcie że nigdy nie jestescie odczytać dokłądnie ty powiesz 150 a żona popatrzy i powie że 153 siedząc na miejscu kierowcy
to nazywa sie niepewnosc odczytu lub po chłopsku błąd pomiaru
atak serio to pamietajcie że ogumienie robi swoje czy z wiatrem czy pod wiatr też daje troche oporu..
tak naprawde wszedzie uzbieramy 1 km i mamy przekłamanie plus zawyżenie wynikó
no i jeszcze zerknijmy jakie powinno byc oryginalne ogumienie w aucie
nie zcierajmy sie o takie drobnostki
no i pamietajcie że nigdy nie jestescie odczytać dokłądnie ty powiesz 150 a żona popatrzy i powie że 153 siedząc na miejscu kierowcy
to nazywa sie niepewnosc odczytu lub po chłopsku błąd pomiaru
atak serio to pamietajcie że ogumienie robi swoje czy z wiatrem czy pod wiatr też daje troche oporu..
tak naprawde wszedzie uzbieramy 1 km i mamy przekłamanie plus zawyżenie wynikó
no i jeszcze zerknijmy jakie powinno byc oryginalne ogumienie w aucie
nie zcierajmy sie o takie drobnostki
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Opik napisał(a):To w takim razie mi w mieście pali 7 litrów wachy i 8 litrów gazu przy butowaniu non stop
Jeżeli chciałeś się pochwalić to raczej w swoim towarzystwie, bo tutaj się to nie uda, za dużo tu masz ludzi obeznanych w temacie, którzy mają pojęcie nie tylko o tym czym jeżdżą, ale o tym co napędza ich wozidła. I skoro 99% ludzi twierdzi że spalanie dwulitrówki w trasie waha się 7-9 litrów a w mieście 9-11, to albo ściemniasz, albo z 2.0 to tam masz tylko plakietkę pod klapą
pokój
witam Stary tak zobaczyłem sobie Twoj post tak sie składa ze mam silnik 2.0 2e z golfa gti fakt wstawiłem go do ibizy 2 po zatankowaniu za dokładnie 72zł52gr kilka dni temu zrobiłem 298 czy tam 297 km wiec nie gadaj głupstw ze nie potrafi tyle spalic
jak dobrze sie silnik ustawi to mozna jechac w droge
pozdrawiam- joniec18
- Berbeć
joniec18 napisał(a):witam Stary tak zobaczyłem sobie Twoj post tak sie składa ze mam silnik 2.0 2e z golfa gti fakt wstawiłem go do ibizy 2 po zatankowaniu za dokładnie 72zł52gr kilka dni temu zrobiłem 298 czy tam 297 km wiec nie gadaj głupstw ze nie potrafi tyle spalicjak dobrze sie silnik ustawi to mozna jechac w droge
pozdrawiam
4,3 litra Ci pali?

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Nadwozie: 3-drzwiowe
witam Stary tak zobaczyłem sobie Twoj post tak sie składa ze mam silnik 2.0 2e z golfa gti fakt wstawiłem go do ibizy 2 po zatankowaniu za dokładnie 72zł52gr kilka dni temu zrobiłem 298 czy tam 297 km wiec nie gadaj głupstw ze nie potrafi tyle spalicjak dobrze sie silnik ustawi to mozna jechac w droge
pozdrawiam
normalnie jak czytam takie glupoty to ehh
albo tam mialabyc kwota 172.52
albo nie zamontowal wlasciwego licznika i pokazuje mu ze ujechal wiecej niz w rzeczywistosci
ja mam 2.0 8V AGG i mi pali 8benzyny a gazu 8-9/100km przy spokojnej jezdzie
jak go deptam nie schodzi mi ponizej 12l wiec sorry albo masz nie GTI tylko TDI albo na dachu wozisz zagiel ktory ci pomaga - albo jak slyszalem ostatnio na cb dwoch madrych kierowcow ze jak jedzie na luzie to auto nic nie pali paliwa normalnie swiat sie wali
-

strzeliniasty - Members
strzeliniasty napisał(a):jak jedzie na luzie to auto nic nie pali paliwa normalnie swiat sie wali
najlepsze że w nowych samochodach przy DSG na przykład skrzynia przy zdjęciu nogi z gazu wrzuca luz (tryb dryfowania), żeby jak najbardziej zmniejszyć wewnętrzne opory i straty energii (prędkości)
ciekawe tylko co na to hamulce w górach

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik napisał(a):strzeliniasty napisał/a:
jak jedzie na luzie to auto nic nie pali paliwa normalnie swiat sie wali
najlepsze że w nowych samochodach przy DSG na przykład skrzynia przy zdjęciu nogi z gazu wrzuca luz (tryb dryfowania), żeby jak najbardziej zmniejszyć wewnętrzne opory i straty energii (prędkości)
ciekawe tylko co na to hamulce w górach
Wtedy to już tylko pozostaje żeglowanie z urwiska...

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio