Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Przybywa oleju.
Pare tysiecy kilometrów temu zmianiłem olej w sowim Golfie. Poziom znajdowal sie mnie wiecej w polowie skali a teraz jest ponad nią, jak to możliwe? 

-

Lucas - Badacz tematu
Drpiorko źle napisałem
chodziło mi o to że nie widze żeby ubywało płynu chłodniczego tylko nie napisałem magicznego "nie" ale juz poprawione.
Jeśli sa jakies roznice w ilosci płynu to minimalne bo nic nie zauwazylem zeby bylo mniej. Pojeżdże troche i bede kontrolował stan płynu i oleju. Przypuścmy że to ta uszczelka. Jakie są mniej więcej koszty jej wymiany? Chodzi mi o cene uszczelki z robocizną.
chodziło mi o to że nie widze żeby ubywało płynu chłodniczego tylko nie napisałem magicznego "nie" ale juz poprawione.
Jeśli sa jakies roznice w ilosci płynu to minimalne bo nic nie zauwazylem zeby bylo mniej. Pojeżdże troche i bede kontrolował stan płynu i oleju. Przypuścmy że to ta uszczelka. Jakie są mniej więcej koszty jej wymiany? Chodzi mi o cene uszczelki z robocizną.-

Lucas - Badacz tematu
sama uszczelka to jest groszowa sprawa w porównaniu co trzeba zrobic a zrobic trzeba to napewno u mechanika chyba ze sam masz troche doswiadczenia bo mechanik jak dobrze pogadasz z 500 -600 zł , a jak bedziesz wymienial sprawdz od razu rozrzad czy przy okazji nie wymienic bo to razem jest powiazane
- pogo84
- Badacz tematu
wiesz to moga byc tansze koszta jak znasz jakiegos mechanika ktory Ci wymieni sama uszczelke bez planowania głowicy ale nie polecal bym tego nie robic jak zrobci to raz a porzadnie i doplacic tam 100 zł wiecej ale wiesz nie jest powiedziane ze u ciebie juz uszczelka poszla
- pogo84
- Badacz tematu
Z mechanikiem problemu by nie było, mam dobrego i w miare nie drogiego mechanika. Pojeżdże jeszcze, poobserwuję płyny bo oleju jest wiecej na pewno, a płynu jeśli ubyło to minimalnie, zobacze jak sytuacja sie rozwinie i najwyżej pojade na warsztacik 
-

Lucas - Badacz tematu
Eddie1980 zależy gdzie. Pytałem jednego mechanika w moich okolicach i powiedział ze robocizna do 200 zł w zależności od tego ile bedzie do roboty. Takze sie nie przejmuj, popytaj po prostu. uszczelka około 50 zł. 

-

Lucas - Badacz tematu