)Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
przekladka SIlnika
Witam. czy ktos bedzie tak mily i uprzejmy i powie mi jak duzo jest zamieszania jesli chcialbym zmienic silnik z 1.6 AEE na 2.0 2EE pytam ogolnie:) mile widziane wyczerpujace odpowiedzi. z gory dzia i pozdrawiam
)
)jac
- Jacek Rosiński
- Czytacz
Jacek Rosiński, zobacz jak to u mnie było:
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=187100
Link niestety z forum.vwgolf.pl bo tutaj jeszcze nie miałem czasu napisać
Powiem że roboty kupa ale warto.2E nieźle odpycha.Jakbyś potrzebował graty na swap to daj znać 
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=187100
Link niestety z forum.vwgolf.pl bo tutaj jeszcze nie miałem czasu napisać
Powiem że roboty kupa ale warto.2E nieźle odpycha.Jakbyś potrzebował graty na swap to daj znać -

michael799 - Czytacz
zakładam ze masz juz nagrane 2E, jak nie to szukaj ADY lub AGG, każdy Ci to powie 

Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
hm... chłodnica jest inna, jest większa i ma króćce z prawej strony + do tego pas przedni pod tą chłodnicę, dodatkowo przydałoby się wymienić hamulce na 256,
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Koledzy podepnę się pod temat. Też myślę o swapie i mam możliwość zakup silnika 1.8 16v KR o niskim przebiegu za okazyjną cenę. Moje pytanie brzmi czy dużo by było zachodu z wpakowaniem tego pod maskę w miejsce w którym teraz siedzi 1.8 ABS. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
- matuszgt
- Czytacz
no właśnie chodzi mi czy dużo zabawy będzie z podłączeniem tego cacka a nie z dosłownym włożeniem go w miejsce starego silnika. Dokładniej chodzi mi o to czy jest to inwestycja opłacalna . I czy jest to w miarę wykonalne.- matuszgt
- Czytacz
wykonalne jest jak najbardziej bo niby dlaczego mialoby nie byc. Jezeli chodzi o oplacalnosc to zalezy od tego za ile mozesz kupic wszytsko co potrzebujesz oraz ile jestes zrobic w stanie sam. Skrzynka bezpiecznikow jest taka sama wiec samo podlaczenie silnika nie powinno sprawic klopotow. Nie wiem jak wyglada sprawa z licznikiem bo nigdy nie mialem golfa II ale z tego co sie orientuyje to tam predkosciomierz jest na linke wiec robi sie nam mala rzezba zeby to wszytsko ladnie chodzilo na liczniku z mk3. Wiazka silnikowa wyglada nieco inaczej od tej co jest w mk3. ECU siedzi po stronie silniczka wycieraczek a nie tak jak w mk3 po stronie pasazera. Kwestia albo przedluzenia wiazki albo pokombinowania z innym umiejscowieniem ECU. Nie wiem tez jak sprawa sie ma z pompa paliwa poniewaz KR jest zasilany mechanicznym wtryskiem a tam panuja chyba nieco wyzsze cisnienia (mk2 maja po 2 pompy) chyba zebty zaadaptowac od razu pod to DIGIFANTA
[ Dodano: 2011-02-10, 21:23 ]
reasumujac jezeli bedziesz chcial miec wszytsko na glanc to kabelkomania Cie nie ominie
[ Dodano: 2011-02-10, 21:23 ]
reasumujac jezeli bedziesz chcial miec wszytsko na glanc to kabelkomania Cie nie ominie
-

Imper - Members
Oczywiście swapem zająłbym się sam, w tak dużym stopniu jak było by to możliwe. Cały czas rozpatruję różne jednostki napędowe pierwsza moja myśl zamontuję idealny silnik ABS ale nie oszukujmy się zbyt dynamiczna ta jednostka nie jest hehehe, więc jak już coś zmieniać to na coś mocniejszego tylko takim nakładem pieniężnym by nie było to droższe od golfa, myślałem o 2e bo ABF to inna bajka i taka zmiana na pewno przekroczyła by moje środki. Może któryś z kolegów poradziłby mi jakąś jednostkę, której wsadzenie do mojego golfa nie wiązało się z kosmicznymi sumami. Cały komplet tego KR mogę mieć za 1000zl
- matuszgt
- Czytacz