Moderator: Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
e-piotrek, ja mam zrobione 200 000. Założona instalacja LPG. Podejrzewam że poprzedni właściciel nie dbał należycie o samochód. Co tu dużo mówić... Problem za problemem, awaria za awarią. Przed chwilą wróciłem z trasy- byłem po "nowy" silnik bo ten mój już nadaje się do generalnego remontu, a jak wiadomo to spory wydatek. wolałem więc kupić inny za 500 zł. Zobaczymy, może będzie się lepiej spisywał od poprzednika
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
mojemu niedawno wskoczyło 200 000 z czego ostatnie 40 000 na gazie i nie jest źle (odpukać
) silnik wygląda na zdrowy, oleju nie bierze, tzn tak mało, że nie muszę dolewać od wymiany do wymiany. Z większych problemów to musiałem zmienić uszczelkę pod głowicą ale to przez własną nieuwagę bo źle założyłem wąż po zmianie termostatu i spadł w czasie jazdy i silik złapał temperaturę a za niedługo padła uszczelka, ale w sumie wyszło na dobre bo zrobiłem regenerację głowicy bo wcześniej brał olej prze nieszczelne uszczelniacze zaworów. No i nieszczęsna skrzynia którą załatwiłem wlewając zły olej. A tak poza tym to zmieniam olej, filtry, klocki i szczęki a ostatnio kable, kopułkę i palec oraz świece, tankuję i jeżdżę i tak już dwa lata, na wiosnę trochę muszę zaprawek porobić bo to przecież 93r więc nie ma się co dziwić - kuzyn swoją astrę z 94r już dwa razy do malowania oddawał w ciągu ostatnich dwóch lat
za to brat ma golfa MK2 i jego blachy wyglądają jakby był młodszy od mojego
- on ma przejechane coś ponad 250 000 i jeszcze się nie zanosi na emeryturę 
) silnik wygląda na zdrowy, oleju nie bierze, tzn tak mało, że nie muszę dolewać od wymiany do wymiany. Z większych problemów to musiałem zmienić uszczelkę pod głowicą ale to przez własną nieuwagę bo źle założyłem wąż po zmianie termostatu i spadł w czasie jazdy i silik złapał temperaturę a za niedługo padła uszczelka, ale w sumie wyszło na dobre bo zrobiłem regenerację głowicy bo wcześniej brał olej prze nieszczelne uszczelniacze zaworów. No i nieszczęsna skrzynia którą załatwiłem wlewając zły olej. A tak poza tym to zmieniam olej, filtry, klocki i szczęki a ostatnio kable, kopułkę i palec oraz świece, tankuję i jeżdżę i tak już dwa lata, na wiosnę trochę muszę zaprawek porobić bo to przecież 93r więc nie ma się co dziwić - kuzyn swoją astrę z 94r już dwa razy do malowania oddawał w ciągu ostatnich dwóch lat
za to brat ma golfa MK2 i jego blachy wyglądają jakby był młodszy od mojego
- on ma przejechane coś ponad 250 000 i jeszcze się nie zanosi na emeryturę -

mani51 - Members
witam ja mam juz 258 549 a jak go kupilem to mial 204 jak do tej pory a mam go 1,5roku to prucz sprzegla uszczelki pod klawiatura czujnika temperatury i wymiany oleju i filtrow to nic mi sie nie zepsulo i nie zapowiada sie puki co odpukac zebym mial cos do roboty przy moim golfie pozdrawiam
byle mk3 teraz mk4
-

andrzej4286 - Badacz tematu
mani51 napisał(a):kuzyn swoją astrę z 94r już dwa razy do malowania oddawał w ciągu ostatnich dwóch lat
Wychodzi na to że Golferki mają naprawdę SUPER blachę. U mnie też się nic nie dzieje w tym temacie poza drobnym odpryskiem pod tylną szybą, ale z tego co słyszałem to częste w tych samochodach
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
co do licznika to mam zamiar w aso oddac swoje zegarki i z rabatem kupic nowki sztuki z obrotomierzem
szybko to zabespiecz, bo poleci strasznie
klapy to pieta achillesa
BORYSKA napisał(a):poza drobnym odpryskiem pod tylną szybą
szybko to zabespiecz, bo poleci strasznie
klapy to pieta achillesa-

kruchy_ - Badacz tematu
e-piotrek napisał(a):...a ja mam takie pytanie jak wam się sprawują bryki z taką liczba nabitych kilometrów?Często się psują?
widze że temat troche zmienił kierunek.
Może to i dobrze bo zaczynaliśmy myslec o manipulowaniu przebiegiem a to niezbyt zgodne z prawem.Oczywiście nie posądzam nikogo o takie manipulacje ale wiecie Koledzy...nie tylko my czytamy Forum
Co do niezawodności Golfa po przejechaniu ponad 270000km na silniku 1.4 to nie moge na nic narzekać
tylko materiały eksploatacyjne i naturalne zuzycie żadnych dziwnych i niespodziewanych awarii nie miałem.Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
hmm a ja powiem że kupiłem VW miał przebieg jakieś 40tys wiadomo cofany musiał być albo hym wymieniony tylko że u mnie nie było tak jak tu mówicie... u mnie znikł napis TOTAL ale licznik się nie wyzerował tylko daje dalej

co za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu
raf.sie napisał(a):u mnie znikł napis TOTAL ale licznik się nie wyzerował tylko daje dalej
przeczytaj jeszcze raz od poczatku temat...
1) przebieg 300000 znika Total, licznik kreci sie od 0 (bez napisu) do nastepnych 300000 (czyli juz razem 600000), i gdy nakreci te nowe 300 tys. to licznik na wywalenie bo juz nie ma pamieci do zapisywania km.

-

K@mil - POMOCNIK

K@mil napisał(a):znika Total, licznik kreci sie od 0 (bez napisu)
no czytałem i widziałem ten filmik ale mówie właśnie że u mnie napis TOTAL znikł widziałem to na własne oczy ale licznik nie daje od zera tylko dalej tak jak miał.
co za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu
nie wiem czy to zawsze jest tak samo.Było 3 producentów zegarów do Golfa.Każdy producent miał inną wizję na ich wygląd konstrukcje i działanie.Motometer napewno sie zeruje.Widziałem u kolegi przebieg jkaies 60000km ale bez napisu total w Golfie TDI
ja mam 30000 do przejechania i sie zobaczy czy sie wyzeruje czy nie.
ja mam 30000 do przejechania i sie zobaczy czy sie wyzeruje czy nie.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
[center]EDIT[/center]
Post skasowałem (zmieniłem) bo zawierał informację na których podstawie można było się domyślić jak cofnąć licznik
Moje niedopatrzenie
Proszę nie pisać do mnie na ten temat bo nic nie pomogę

Post skasowałem (zmieniłem) bo zawierał informację na których podstawie można było się domyślić jak cofnąć licznik
Moje niedopatrzenie
Proszę nie pisać do mnie na ten temat bo nic nie pomogę

Ostatnio edytowano 10 lut 2009, o 19:50 przez marcinkoz2910, łącznie edytowano 2 razy
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910, tyś jest kozak nad kozaki...
Oj teraz będzie się działo!!!
Oj teraz będzie się działo!!!

-

BORYSKA - Badacz tematu