mam pewnien problem moze ktos pomoze a mianowcie skacza mi obroty szczegolnie widac to podczas postoju
slyszalem juz kilka wersji ze moze to byc przepustnica , silnik krokowy a ost nawet ze filtr paliwa
moze ktos mial podobny problem i mi poradzi
golf 3 94 1.8 ABS benzyna
bede wdzieczny
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Problem z obrotami
Wielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche
- sebneo
- Berbeć
markus305 napisał(a):podjedz do warsztatu i sprawdz sobie silniczek krokowy dodatkowo popatrz na swiece czy nie sa juz zuzyte czy nie maja nagaru przewody no i kopulka sprawdz palc w kopulce.
mechanikiem samochodowym nie jestem wiec moze dla niektorych to oczywiste ale dla mnie nie wiec zdaje pytanko co to kopulka sprawdz palc w kopulce??
Wielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche
- sebneo
- Berbeć
w samochodzie masz swiece , na nie masz nalozone kable(od swiec ida do kopulki) sciagnij kopulke zboku powinny byc zaczepy a w srodku tej kopulki jest palec zobacz czy dobrze chodzi powinien sie nie zacinac i dodatkowo w kopulce masz plytki przetrzyj je papierem sciernym jak sa zasniedziale.
- markus305
niestety przez jakis czas bylo ok ale znowu pojawil sie problem
przyczyna nadal nieznana
przyczyna nadal nieznanaWielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche
- sebneo
- Berbeć
witam powiem ze mi tez sie coś takiego dzieje tez mi tak mechanicy mówili że albo silniczek krokowy albo to albo tamto jeżdrze golem 3 siory kiedyś zaczęło sie tak dziać że mi zgasł potem jej potem był spokój potem znowu zaczęło sie coś psuć jest tam silnik 1,6 byłem u mechanika okazało sie że nie możemy znaleź gniazda do komputera i tak robiliśmy na pałe wyczyściłem przepustnice zobaczymy co będzie jak ktoś ma sprawdzone co jest co sie dzieje niech da znać bo już powoli mam dosyć tego samochodu
- Bartek18
- Berbeć
Witam wszystkich , jesli samochód dlawi sie tylko na wolnych obrotach to pierwsza zecza do sprawdzenia jest silnik krokowy dalej swiece kable kopulka i palec, jesli wasze autka wariuja podczas jazdy to zacznijcie od czujnika halla jesli to nie pomoze sprawdzcie monowtrysk i poduszke pod nim jesli nie bedzie zadnych zmian to potencjometr przepustnicy. Przyczyn moze byc naprawde wiele niekiedy bedzie to zasniedzialy kabel na styku a niekiedy cos naprawde powaznego. Zacznijcie od podlaczenia auta pod komputer aby wyszukac bledy. Pozdrawiam.
- siarra
- Berbeć
siemka mam podobny problem tylko ze u mnie po dodaniu gazu do odciecia silnika to obroty nie wskakuja na 9 ani na 8 tys tylko na 20 i nie chca spasc i nie wiem co to sie staloa stalo sie to po tym jak wymienialem akumulatro i nie wiem co teraz
- wyzelster
- Berbeć