Moderator: Moderator
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
problem z obrotami
sluchjacie potzrebuje pomocy nie wiem co sie dzieje z moim golfem dzis ledwo dojechalme do domu bardzo faluja mi obroty jak nie mam nogi na gazie to silnik gasnie musze gazowac zeby silnik chodzil dzieje sie to od dzisaj co jest przyczyna??? od jakiegos czasu zauwazylem cos dziwnego otoz po zapaleniu samochodu np wyjezdzalem z parkingu i dalem za malo gazu samochod mi zgasl i przy probie ponownego odpalenia samochod nie chcial zapalic musialem go dlugo trzymac a czasem probowac dwa razy odpalic to mnie zdziwilo dlaczego tak sie dzieje przeciez tak nie powinno byc no ale jak juz odpalil to jechal normlanie i nie mialme zadnych problemow z obrotami dopiero dzis jak chcialem jechac do sklepu juz przy odpaleniu byl problem ale jakos zapalil dojechalem do sklepu i na parkingu zauwaylem falujace obroty raz bylo 900 a raz 500 nie wiedzialem co sie dzieje po wyjsciu ze sklepu jak chcialme odpalic to za kazdym razem od razu gasl musialem duzo gazowac nie wiedzialme co mamm robic mechanicy juz nie pracuja o tej godzinie wkoncu postanowilem na powrot do mu bardzo uwazalem i duzo gazowalem pomozcie mi co mam robic???????????
- fejsik
- Czytacz
Hm to dość rozległy temat :
Kable wysokiego napięcia
kopułka i palec
Silniczek krokowy
przepustnica
To wszystko jest do sprawdzenia zacznij od kabli
Kable wysokiego napięcia
kopułka i palec
Silniczek krokowy
przepustnica
To wszystko jest do sprawdzenia zacznij od kabli
-

Edek12345 - Members
Edek12345 napisał(a):Kable wysokiego napięcia
kopułka i palec
Silniczek krokowy
przepustnica
Ja dodam że jeszcze świece lub cewka zapłonowa
zacznij od najtańszych elementów czyli kable, świece, później kopułka i palec
-

marcinkoz2910 - Members
jakiś czas temu miałem identyczny kłopot
tak się złożyło że poleciały świece przewody i kopułka i wymiana tych elementów załatwiła sprawę
i była też myta przepustnica
tak się złożyło że poleciały świece przewody i kopułka i wymiana tych elementów załatwiła sprawę
i była też myta przepustnica
- dominik_lbn
- Berbeć
Miałem podobne objawy cały czas trza było trzymać nogę na gazie ale w moim przypadku był winny przepływomierz wymiana na nowy i kłopot z głowy.Moja rada jedz najpierw na kompa może coś pokaże.
Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ będę bardzo zadowolony
-

SIENIU - Czytacz
TYLKO przepustnica, niezwykle częsta przypadłość silników AEE, AEX, AER itp z wielopunktowym wtryskiem benzyny.Wyczyść przepustnice i problem zniknie.Bezpośrednio po wyczyszczeniu mozesz mieć obroty na poziomie 1400obr/min.Auto samo się dopasuje do nowych warunków po jkaichś 150-200km.
[ Dodano: 2009-01-10, 23:59 ]
jeśli masz możliwość to możesz podłączyć pod komputer.Uważam ze pokaże błąd nastawnika przepustnicy lub coś z tym związane i przekroczona wartośc adaptacji.Po wyczyszczeniu bedzie dobrze
[ Dodano: 2009-01-10, 23:59 ]
jeśli masz możliwość to możesz podłączyć pod komputer.Uważam ze pokaże błąd nastawnika przepustnicy lub coś z tym związane i przekroczona wartośc adaptacji.Po wyczyszczeniu bedzie dobrze

Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
a ile kosztuje podlaczenie pod kompa slyszalem ze 200zl czy to prawda?? niestety nie mam znjaomego ktory by mi to zrobile musze jechac do mechanika ile taka przyjemnosc?? czy ktos juz to robil??
[ Dodano: 2009-01-11, 12:03 ]
dzis bylem odpalic golfa na poczatku zaraz po odpaleniu gasl nie chcial wejsc na obroty za trzecim razem odpalilem dodajac gazu i od razu odpalil wszedl na obroty 1100 i stopniowo minimalnie sszedl do 900 czyli tak jak zawsze mie chodzil normalnie...silnik chodzil ladnie i wszystko wydawalo sie ok ale postanowilem dac wiecej gazu i troche pogazowac niestety jak spuscilem noge z gazu to zszedl calkiem z obrotow i zgasl ehh ponownie go odpalalem i odpalil ale silnik chodzil na 400 obrotow ehh nie wiem co sie dzieje moze rzeczywiscie to przepustnica jest zapchana jak ona wyglada gdzie ona jest
?prosze o pomoc
[ Dodano: 2009-01-11, 12:03 ]
dzis bylem odpalic golfa na poczatku zaraz po odpaleniu gasl nie chcial wejsc na obroty za trzecim razem odpalilem dodajac gazu i od razu odpalil wszedl na obroty 1100 i stopniowo minimalnie sszedl do 900 czyli tak jak zawsze mie chodzil normalnie...silnik chodzil ladnie i wszystko wydawalo sie ok ale postanowilem dac wiecej gazu i troche pogazowac niestety jak spuscilem noge z gazu to zszedl calkiem z obrotow i zgasl ehh ponownie go odpalalem i odpalil ale silnik chodzil na 400 obrotow ehh nie wiem co sie dzieje moze rzeczywiscie to przepustnica jest zapchana jak ona wyglada gdzie ona jest
?prosze o pomoc- fejsik
- Czytacz