pomocy potrzebuje porady pilne!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Grzesiek2507 » 14 wrz 2012, o 20:12

u mnie AEA nie chcialo sie odpowietrzyc, bo zapowietrzona nagrzewnica dawala takie efekty, ze chlodnica nie lapala temp, a silnik normalnie sie nagrzewal. Nie musze tlumaczyc co bylo? silnik lapal wysokie temp, wentylator sie nie zalaczal, bo czujnik nie reagowal, musialem zadzialac na krotko kabelkami no i po tym jakby mu sie 'odbeklo' :lol: plyn ladnie poszedl na nagrzewnice...mozna pomagac sciskajac weze od chlodnicy po trochu. U mnie aea bylo odpowietrzyc ciezko, niby sam powinien, ale ooo...wyszly takie jaja, ze ujechac nie szlo :dobani:
Avatar użytkownika
Grzesiek2507
Members
 
Posty: 3684
Dołączył(a): 4 mar 2012, o 15:12
Lokalizacja: Izbica Kujawska

 

Postprzez bojfrend1 » 14 wrz 2012, o 20:16

no i dokładnie tak zrobiłem. co do mojego problemu to z ciekawości wyciągnełem termostat i złożyłem bez niego okazuje się że wszystko gra i buczy wentylator się włancza nic nie gotuje i jest git a z nim to było jak opisałem wyżej. Sprawdzałem termostat w kubku i się otwiera normalnie a w samochodzie coś chyba nie gra ,a pytanie mam takie jeszcze czy można jeździć bez termostatu?
bojfrend1
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 20 cze 2012, o 20:17
Lokalizacja: Hajnówka

Postprzez pablomed » 18 wrz 2012, o 15:06

mozna ale po co, auto ma być sprawne. Co do króćća który kupiłes z dwoma miejscami na czujniki: chodzi o to że nie sa już produkowane ani w zamiennikach ani w oryginałach króćce z jednym otworem więc jeden trzeba zaślepić. Najlepiej kupić w ASO bo kosztuje dwa razy tylko drożej a starcza na wiele lat, zamienniki Toprana pękają po 2 latach. W tych zamiennikach bardzo często jest niedrożny króciec na cienki wezyk odpowietrzający idący do zbiorniczka, po prostu niedoróba - trzeba go przetkac drutem - usunąc nadlew plastykuktóry często fabrycznie zostaje przy otworze wewnątrz, jeśli jest niedrożny nie odpowietrzy się. Jesli co do tego się upewnisz to zostaje prawidłowe odpowietrzenie - z zakręconym zbiorniczkiem i dolewanie niedoborów płynu po przestudzeniu i wszystko będzie ok.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez k-m-r1 » 18 wrz 2012, o 15:29

u siebie kupiłem na 1 czujnik też mi proponowali zamienniki na dwa ale sprzedawca okazał sie uczciwy i znalazł to co potrzeba tylko dałem mu na lade elemęt

kosztowało mnie to z 3 lata wstecz 37 zł
wymienialęm bo miałem popękany taki plastik w środku inieodpowietrzał sie zabytnio i nie otwierał termostat do konca
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 14 gości

cron