Sorki jak pomyliłem tematy otóż czy ktoś z forumowiczów wie jaki jest pasek klinowy w silniku AEE bo kurde lada dzień planuje wymienić rozrząd tu kupiłem BOSCHA nie wiem czy dobry wybór ale w sklepie moto sprzedawca mi doradził 3 zestawy z BOSCHA, SKF i jeszcze jakiś i powiedział że BOSCH powinien być spoko części z canady więc nie made in china pompe z dolza wziołem i kurde pasekl klinowy za bardzo nie wiem jaki w sklepie są 3 rodzaje pasków różnią się ponoć wymiarami czy ktoś wie jaki jest konkretny pod ten silnik bo szukałem i coś ciężko znaleźć na ten temat
co do paska ja też miałem ten sam problem , zdjąłem stary pasek , wycieczka do sklepu i dobrałem prawidłowy (GATES lub DAYCO nie pamiętam) , tak ciężko dobrać
w sklepie katalogowo mają tak , a wychodzi że albo za długi , krótki . Po kupnie nowych pasków spisałem numery żeby na drugi raz dobrać prawidłowy .
Aha czyli tak jak mówił mi sprzedawca że zamówi 3 a jak będe robił rozrząd to poprostu przyniose i się wybierze po prostu, stary pasek już na wykończeniu ale myślę że te dwa tydnie przejeżdże. Kurde ogólnie jak patrze na necie to mało jest ogólnie pasków klinowych i praktycznie nikt nic nie pisze. Dobra dzięki za pomoc Gesiu_15
ok dzięki za pomoc nie no ogólnie koleś widać że zna się na temacie widocznie ma małe braki ( nie można być dobrym we wszystkim) hehe pozdro i jeszcze raz dzięki