... tylko minerlaka bo jest gestrzy a jeszcze ceramizer jak dodasz to juz wogole go zatka ladnie i nie bedzie wyciekow:D:DModerator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
drodzy forumowicze nie zdziwcie się jak po 20 tys na mineralu zaczną stykać popychacze. Mineralny jest za gęsty do hydrauliki!!!!!!!! ja nie zrezygnowałbym z 10W. Od 5 lat w tym siedzę i nigdy takiej herezji nie słyszałem. stingeros jakie ty książki czytasz???
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
- młody88
- Badacz tematu
opel, ale o co ci chodzi??? ze lejemy zly olej??...ciekawe bo jestes chyba jedny ktory tak twierdzi tutaj
... z takimi przebiegami auta wymagaja troszke gestszego oleju gdyz inny wyplucze ci silnik za niedlugo i bedziemy wymianiac uszczelki co chwile....kazdy mechanik zaproponuje ci mineralke i kazdy sprzedawca jak masz stare auto z duzym przebiegiem...ja sie trzymam zdania mojego mechanika ktory pracuje jako mechanik samochodow rajdowych i wszystko dobrze wie:)...a ty pracujesz 5 lat w hydraulice to moze za nastepne 5 zmienisz zdanie
:):) p.s. 5 lat jezdze na mineralce i jakos silnik mam w perfekcyjnym stanie tak przynajmniej mi wyszlo na sprawdzaniu przy instalowaniu gazu:)
... z takimi przebiegami auta wymagaja troszke gestszego oleju gdyz inny wyplucze ci silnik za niedlugo i bedziemy wymianiac uszczelki co chwile....kazdy mechanik zaproponuje ci mineralke i kazdy sprzedawca jak masz stare auto z duzym przebiegiem...ja sie trzymam zdania mojego mechanika ktory pracuje jako mechanik samochodow rajdowych i wszystko dobrze wie:)...a ty pracujesz 5 lat w hydraulice to moze za nastepne 5 zmienisz zdanie
:):) p.s. 5 lat jezdze na mineralce i jakos silnik mam w perfekcyjnym stanie tak przynajmniej mi wyszlo na sprawdzaniu przy instalowaniu gazu:)*****************************
VW GOLF MK3 by STINGER
VW GOLF MK3 by STINGER
-

stingeros - Members
opel napisał "Mineralny jest za gęsty do hydrauliki"-myślałem że kolega pyta o silnik nie skrzynię?!Ciekawi mnie w czym 5 lat siedzisz?Może zacznij jeżdzić...
stingeros napisał "a jeszcze ceramizer jak dodasz to juz wogole go zatka ladnie i nie bedzie wyciekow"-ceramizer nie zatka wycieków (przynajmniej z tego co się dotychczas doczytałem).Nie można spodziewać się cudu (czytałem gdzieś że gość krytykował ceramizer bo auto nie przestało brać oleju, musiał jechać do mechanika który zużyte pierścienie wymienił
).To nie zagęszczacz typu "motodoktor"(który podobno nic nie pomagał
)
stingeros napisał "a jeszcze ceramizer jak dodasz to juz wogole go zatka ladnie i nie bedzie wyciekow"-ceramizer nie zatka wycieków (przynajmniej z tego co się dotychczas doczytałem).Nie można spodziewać się cudu (czytałem gdzieś że gość krytykował ceramizer bo auto nie przestało brać oleju, musiał jechać do mechanika który zużyte pierścienie wymienił
).To nie zagęszczacz typu "motodoktor"(który podobno nic nie pomagał
)Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...

-

piootrek - Czytacz
- Silnik: 1.4
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
"hydraulika" silnika- układ niwelizujący luzy zaworowe wykorzystujący popychacze hydrauliczne tzw. szklanki. Metaliczne krótkie stuki u góry silnika to właśnie szklanki. zbyt syntetyczny olej np 5W wypłukuje nie tylko uszczelki ale również elementy silnika np panewki.
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
- młody88
- Badacz tematu
witam
oczywiscie ze opel, i piootrek, maja racje, zaden ceramizer
nie naprawi silnika, wrecz przeciwnie - nie wlewajcie zadnego g..na do silnika. ja jezdze na polsyntetyku a silnik ma ok 200 tys przebiegu, zadnego wycieku i zadnych stukow. mineralny sie zalewa jak silnik ma naprawde duzy przebieg albo to Polonez. 200 tys to jest nic!! z drugiej strony - zalezy jak kto dba o jednostke napedowa.
oczywiscie ze opel, i piootrek, maja racje, zaden ceramizer
nie naprawi silnika, wrecz przeciwnie - nie wlewajcie zadnego g..na do silnika. ja jezdze na polsyntetyku a silnik ma ok 200 tys przebiegu, zadnego wycieku i zadnych stukow. mineralny sie zalewa jak silnik ma naprawde duzy przebieg albo to Polonez. 200 tys to jest nic!! z drugiej strony - zalezy jak kto dba o jednostke napedowa.
Moja Golfina:http://www.golf3.pl/topics2/a-oto-moj-golfik-vt3648.htm
-

vwgolfiii - Czytacz