Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
a czy ubywa Ci plyn chlodzacy 

Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: odma
benio napisał(a):witam. krotko i na temat, odkrecilem odme do przeczyszczenia i nie wiem czemu odpalilem auto a z tej dziury gdzie jest odma pryskala dziwna substancja tak tlusta w dotyku. moje pytanie, co to moze byc i czy tak musi byc?
to jest zmora silników 1.4 i 1.6 - to masło zamarza i olej wywala najsłabszym punktem w silniku ( często jest to bagnet poziomu oleju ).
Jest to zawiesina po łączeniu się oleju i kropli pary wodnej. Często występuje w niedogrzanych silnikach ( krótkie odcinki ) oraz zimą, gdy są niskie temperatury na zewnątrz.
Odmę oczyściłeś, a węże też?
Tu masz fotki czyszczenia odmy:
http://www.golf3.pl/topics28/czyszczeni ... htm#340034
-

prezesik - Members
benio napisał(a):wlasnie ze nie ubywa. prezesik ja mam inny silnik i mam tylko jeden waz poprowadzony do filtra. ja jade do pracy 25 km to i jeszcze by sie nie dogrzal?
ja też mam jeden wąż idący do odmy w tamtym roku czyściłem i na razie jest spokój, ostatnio często jeżdżę w trasie i sprawdzałem przewód odmy i jest czysty dopiero po przejechaniu ok 30KM ;\ a jak się robi krótsze trasy to w środku znajduje się biała maź czym krótsze odcinki tym więcej tej mazi ;| nie da rady chyba nic z tym zrobić ja dodatkowo mam puszczone węże od nagrzewnicy do parownika koło odmy to mi się szybciej rozgrzewa ten wąż idący do odmy
- PabloSBT
- Members
Ja dziś odme oblewałęm wrzątkiem bo zamarzło i plama oleju została
będe miał chwile to puszcze waż z odpowietrzenia w strone odmy z 4 razy zawine i do zbiorniczka wyrównawczego
mam 1.4 co myślicie?
myśle że to u mnie rozwiąże problem bo do pracy mam 7 km na rowerek teraz za daleko na auto za blisko
będe miał chwile to puszcze waż z odpowietrzenia w strone odmy z 4 razy zawine i do zbiorniczka wyrównawczego
mam 1.4 co myślicie?
myśle że to u mnie rozwiąże problem bo do pracy mam 7 km na rowerek teraz za daleko na auto za blisko
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1