Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Odcięcie w golfie GT 1,6
Mam takie pytanie - przy ilu obrotach jest odcięcie w golfiku 1,6 GT ? coś koło 52tyś ?
-

$kubi - Gaduła
ja mam coś około 6,7 tys, 5,2 napewno nie
nawet 1.4 sie wyzej kreci 
nawet 1.4 sie wyzej kreci 
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Filtr kosztuje koło 20 pln więc nie taki majątek,a jak jest zapchany to silnik sie dławi(podobnie bywa z filtrem paliwa).Tak wogóle to wymienia sie filtr co 30000 km a czasem częściej zależy jakie zapylenie i czy trasa czy ruch miejski.Co do sugestii że rozrząd przestawiony to zmień mechanika, gdyby był przestawiony to silnik by sie rozsypał a czujnik położenia wałków rozrządu nie psuje sie w ten sposób,mozesz mieć problemy z odpaleniem i takie ze auto gaśnie samo z siebie...A jedyne co rzeczywiście możesz mieć przestawione to wyprzedzenie zapłonu.
pozdr.
pozdr.
- KristoF
- Members
Jeżeli przyczyną miał by być filtr powietrza to bez niego powinien kręcić się wyżej a tak nie jest
zresztą filtr nie wygląda na jakiś stary więc to chyba odpada.
Czekam na jakąś inną propozycje bo ta sprawa strasznie mnie irytuje
zresztą filtr nie wygląda na jakiś stary więc to chyba odpada.
Czekam na jakąś inną propozycje bo ta sprawa strasznie mnie irytuje

-

$kubi - Gaduła
Może i racja że to filtr paliwa bo ja wtedy wymieniałem wszystkie filtry (łącznie z pyłkowym od klimatyzacji
) i to pomogło...
Tak było u mnie, jeśli u Ciebie jest inna przyczyna to nie wiem co Ci poradzić.... tak siak czy owak filtry zmienić na pewno nie zaszkodzi.....
) i to pomogło...
Tak było u mnie, jeśli u Ciebie jest inna przyczyna to nie wiem co Ci poradzić.... tak siak czy owak filtry zmienić na pewno nie zaszkodzi.....
- dkbp
- Berbeć
A gdzie ustawia się to wyprzedzenie zapłonu? Czujnik chyba jest dobry bo na kompie wywaliło tylko czujnik Halla - został wymieniony. I czujnik temp jest sprawny.
Jak znajdę chwilę to zapytam mechanika co o tym myśli, tylko że większość tych "fachowców" albo nic konkretnie nie wie albo chce wymieniać pół auta
Jak znajdę chwilę to zapytam mechanika co o tym myśli, tylko że większość tych "fachowców" albo nic konkretnie nie wie albo chce wymieniać pół auta

-

$kubi - Gaduła