Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Witam, mam podobny problem "z pogodą", ale dotychczas widziałem związek z wilgotnością powietrza, po nagrzaniu na słońcu przy dużej wilgotności lub przed burzą, dizelek nie załącza świec żarowych, więc nie moge go odpalić, przepchnąłem go ze słońca w cień i po godzinie odpalił raz, nast. znów nie. Następnego dnia wszystko normalnie. Wiem, że śmiesznie to brzmi, ale nie mam pojęcia jak temu zaradzic. Dziwna sprawa.
VW Golf III kombi 1998 (Joker)
- Gog
- Berbeć
No i golfik wrócił z serwisu. Mechanik mi powiedział że powodem złego odpalania silnika był źle wyregulowany zapłon.. a teraz Golfik " pali na dotyk "
pozdrawiam
pozdrawiam-

Luzak54321 - Czytacz
Panowie a moze to wina swiec ? Mam podobny problem tak jak kolega Tomo. Dlugo go krece i nie zapala, kombinowalem ze swiecami i zauwazylem, ze nasadka swiecy z filtrem przeciwzakłoceniowym jest luzna,ale tylko jedna i po poruszaniu jej silnik zapalal. Pochodzil chwile wylaczalem probowalem zapalic ponowie i dalej to samo, podszedlem poruszalem ta nasadka i silnik znowu odpalal.
::: GOLF III :::
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt2289.htm - Moja Golfinka
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt2289.htm - Moja Golfinka
-

Pawelooo - Czytacz
Ja teraz też tak miałem komputer do regeneracji i cewka padła koszt=750zł
Kierowco pukając się w czoło pokazujesz najsłabszą część swojego Ciała.
Św. Krzysztof jedzie z tobą do 120km/h powyżej tych prędkości na jego miejsce zasiada Św. Piotr.
Św. Krzysztof jedzie z tobą do 120km/h powyżej tych prędkości na jego miejsce zasiada Św. Piotr.
-

michalm92 - Berbeć
no to wydaje mi się że sam sobie odpowiedziałęś widocznie wina leży po stronie tej nadadki pozdrawiamPawelooo napisał(a):Panowie a moze to wina swiec ? Mam podobny problem tak jak kolega Tomo. Dlugo go krece i nie zapala, kombinowalem ze swiecami i zauwazylem, ze nasadka swiecy z filtrem przeciwzakłoceniowym jest luzna,ale tylko jedna i po poruszaniu jej silnik zapalal. Pochodzil chwile wylaczalem probowalem zapalic ponowie i dalej to samo, podszedlem poruszalem ta nasadka i silnik znowu odpalal.

-

marko1967 - Members
Re: Nie odpala - kręci rozrusznikiem, akumulator OK.
witam, mam identyczny problem i juz naprawde nie wiem co z tym zrobic....
świece wymieniłam, cewkę zapłonowa tez wymieniłam, na przeglądzie na komputerze wszystko wyszło ok, czujnik Halla podobno jest OK, byłam u elektryka to powiedział mi "że nie ma sygmnału na przekaźnik pompy" ale nic z tym nie zrobił bo nie wiadomo gdzie jest brak tego sygnału...
moze ma ktos jeszcze inny pomysł co to może być?
świece wymieniłam, cewkę zapłonowa tez wymieniłam, na przeglądzie na komputerze wszystko wyszło ok, czujnik Halla podobno jest OK, byłam u elektryka to powiedział mi "że nie ma sygmnału na przekaźnik pompy" ale nic z tym nie zrobił bo nie wiadomo gdzie jest brak tego sygnału...
moze ma ktos jeszcze inny pomysł co to może być?
- nicolle27
- Berbeć
napisz jaki to typ silnika, albo przynajmniej czy to jedno czy wielopunktowy wtrysk.
Sygnał na przekaźnik pompy podaje ECU czyli sterownik silnika. Napisz też czy po przekręceniu kluczyka słychać przez chwilkę pompę w baku czy w ogóle nie słychać. Napisz czy próbie zapalania ruszy się z miejsca obrotomierz jeśli go masz.
Sygnał na przekaźnik pompy podaje ECU czyli sterownik silnika. Napisz też czy po przekręceniu kluczyka słychać przez chwilkę pompę w baku czy w ogóle nie słychać. Napisz czy próbie zapalania ruszy się z miejsca obrotomierz jeśli go masz.
- pablomed
- Members
chodzi? a konkretnie? Sprawdzał ją na krótko i orzekł że jest sprawna? Bo skoro przekaźnik milczy to ona nie może się normalnie uruchomić. W każdym razie jeśli hall działa co potwierdza podnoszenie się obrotka po rozruchu to musi być to jakaś przerwa na kablach i złączkach w zasilaniu przekaźnika pompy, elektryk tego nie może znakleźć czy nie próbował nawet? A może sam przzekaźnik jest zepsuty. Usterka samego sterownika silnika byłaby wielką rzadkością nie powinnaś mieć takiego pecha.nicolle27 napisał(a):mechanik mowi ze pompa chodzi
- pablomed
- Members
byc moze jest to faktycznie przerwa na kablach - bo elektryk cos o tym mowił, czy warto wymienic moze sam przekaźnik - dzieki za odpowiedz
bo juz chyba teraz co mi Zostało to próbowac wymienic przekaxnik albo szukać w instalacji, , bo jesli chodzi o brak sygnału na przekaźnik pompy to elektryk dodał jeszcze ze moze byc cos ze sterownikiem, albo w "skrzynce bezpieczników" albo w przewodach ....
bo juz chyba teraz co mi Zostało to próbowac wymienic przekaxnik albo szukać w instalacji, , bo jesli chodzi o brak sygnału na przekaźnik pompy to elektryk dodał jeszcze ze moze byc cos ze sterownikiem, albo w "skrzynce bezpieczników" albo w przewodach ....- nicolle27
- Berbeć