Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
kontrolka oleju
dzis po pracy jak zapaliłem auto mrugała kontrolka od oleju mi, a w sumie z 5 dni temu dolewałem z 3 setki do stanu a wymienialem ostatni 3000 tys temu, po jakims czasie zgasla podczas jazdy ale jechałem z dusza na ramieniu . co moglo byc przyczyna?? czy to cos powaznego??
- pirlo
- Czytacz
pirlo, jeśli miałeś za mało oleju i dolałeś to pewnie przyczyną mógł być niski stan oleju
a poza tym jeszcze może to być kiepskiej jakości filtr oleju lub juz zapchany,
uszkodzony czujnik
a poza tym jeszcze może to być kiepskiej jakości filtr oleju lub juz zapchany,
uszkodzony czujnik
-

marcinkoz2910 - Members
pirlo,
Ja jakiś miesiąc temu miałem podobnie, a byłem jakiś tydzień po wymianie filtrów i oleju. Od tamtego razu kontrolka już się nie zapalała.. Także to pewnie nie implikuje jakiegoś wielkiego problemu
Ja jakiś miesiąc temu miałem podobnie, a byłem jakiś tydzień po wymianie filtrów i oleju. Od tamtego razu kontrolka już się nie zapalała.. Także to pewnie nie implikuje jakiegoś wielkiego problemu

Mój białasek czekający na mody...
I szkoda tylko, że w noc kwietniową,
Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos,
A tylko jeden Gagarin
I szkoda tylko, że w noc kwietniową,
Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos,
A tylko jeden Gagarin
-

!diot - Badacz tematu
nie prawda, moje mk3 od dwóch dni stoi na polu na mrozie i nie ma mowy o gęstym oleju jeśli się tak dziej to jest za dużo syfu w oleju albo jakiś felerny olejK@mil napisał(a):Poprostu jest zimno (bardzo) i olej zgestniał w silnikuu.. i nie docierał do czujników
-

marcinkoz2910 - Members
witam
po nocnym postoju auta na dworze po odpaleniu go trzy albo i cztery razy kontrolka zaczeła mrugac (silnik na biegu jałowym pracuje)nastepnie po chwili gaśnie i jest ok nadmienie ze wymieniłem tydzień temu olej na MOBIL 1 10W40 półsyntetyk i filter oleju, poprzedni olej to jakiś ESSO 10 W40 czy to tak musi być proszę o pomoc
po nocnym postoju auta na dworze po odpaleniu go trzy albo i cztery razy kontrolka zaczeła mrugac (silnik na biegu jałowym pracuje)nastepnie po chwili gaśnie i jest ok nadmienie ze wymieniłem tydzień temu olej na MOBIL 1 10W40 półsyntetyk i filter oleju, poprzedni olej to jakiś ESSO 10 W40 czy to tak musi być proszę o pomoc
-

Rafi241 - Czytacz
tez mam problem z kontrolka , miga mi podczas jazdy ale gdy pykne na luz przegazuje to przestaje , nie wiem o co chodzi
- ggiibboonn
- Czytacz
ggiibboonn miałem taki sam problem i wystarczyła wymiana czujnika ale przed wymianą spróbuj go wyczyścić bo może być zapchany
-

yopek19 - Czytacz
aha no dzieki czujnik to chyba grosze bedzie kosztowac tylko najpierw go przeczyszcze tak jak mowisz a jak niepomoze to kupie nowy ... i powinno byc git
- ggiibboonn
- Czytacz