to normalne, na początku olej jest gęsty, jak uruchomisz silnik to popychacze zawórów pracują przez chwilę "na sucho", potem pompa podaje im olej, który później się rozgrzewa i "klekotanie" zanika.pawelekm napisał(a):po odpaleniu klekocze, ale po rozgrzaniu wszystko wraca do normy
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-

prezesik - Members
Witam. Ja też mam ten sam problem. Dzis kupiłem mu olej Mobil 10W-40, mechanik radził wymienić olej więc zobaczymy czy coś to da. U mnie słychać na niskich obrotach czy jest silnik zimny czy nie tak samo klekocze.
Mój golf, nowe fotki str 2 http://www.golf3.pl/topics2/moje-srebrn ... vt8535.htm
-

Piotrek89 - Czytacz
prezesso napisał(a):to normalne, na początku olej jest gęsty, jak uruchomisz silnik to popychacze zawórów pracują przez chwilę "na sucho", potem pompa podaje im olej, który później się rozgrzewa i "klekotanie" zanika.pawelekm napisał(a):po odpaleniu klekocze, ale po rozgrzaniu wszystko wraca do normy
Dzięki przyjacielu za tą informację 
----------------------
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
-

pawelekm - Czytacz
a moze to klekotanie to moze jaes jakies ''tykanie'' bo mozesz słyszeć jak pracuje wtrysk... chyba ze to ewidetnie cos klekocze. to ja stawiam na hydropopychacze. wałek rozrzadu raczej sie nie wytrze. robiłem kiedys coś takiego i wina było hydropopychaczy.nie wiem ile moze kosztować komplet hydro ale napewno z 200zł podejrzewam.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
a ja włąsnie szukam takiego silnika.....klekotanie jak zrobiło mi się na autobanie w GER 90 km za granica polską...tak okazało się żę zerwał mi Tłok
1.4 AEX z 97 r....i tez na gazie...proponuje naparwde wymiane oleju po max 10 tys km
1.4 AEX z 97 r....i tez na gazie...proponuje naparwde wymiane oleju po max 10 tys km- bilokus
- Berbeć
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
stawiam na popychacze u mnie stukaja wiec wymiana wszystkich od razu i bedzie miodzio... pozdrawiam... 
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
-

sitek699 - Members
JA MAM 1,4 I MI NIC NIE KLEKOCE
TYLKO JAK MAM NA OLEJU NAJECHANE 12 TYS A TO MINERAŁ TO JEDEN POPYCHACZ CYKA JAK WTRYSK
A ZAUWAŻYŁEM TO DOPIERO JAK ZAŁOŻYŁEM LPG A ZWLEKAŁEM Z WYMIANĄ OLEJU
A TAK TO CICHUTKO SOBIE SZUMI
TYLKO JAK MAM NA OLEJU NAJECHANE 12 TYS A TO MINERAŁ TO JEDEN POPYCHACZ CYKA JAK WTRYSK
A ZAUWAŻYŁEM TO DOPIERO JAK ZAŁOŻYŁEM LPG A ZWLEKAŁEM Z WYMIANĄ OLEJU
A TAK TO CICHUTKO SOBIE SZUMI
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
o to mi chodzilo
sorki zle opisałem 
sorki zle opisałem 
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
-

sitek699 - Members
Witam,
silnik 1.4 ABD ma popychacze hydrauliczne i luz pomiędzy wałkiem rozrządu zależy od oleju i zużycia tego popychacza.
silnik 1.4 AEX pomiędzy popychaczem a wałkiem posiada płytki do regulacji luzu (zmora tego silnika) tu dobiera sie grubość płytek.
silnik 1.4 ABD ma popychacze hydrauliczne i luz pomiędzy wałkiem rozrządu zależy od oleju i zużycia tego popychacza.
silnik 1.4 AEX pomiędzy popychaczem a wałkiem posiada płytki do regulacji luzu (zmora tego silnika) tu dobiera sie grubość płytek.

-

Mayk - Badacz tematu