Witam mam w golfie parę problemów:
1) jak na taki dość mały litraż spala mi ponad 10l/100 km,
2) falują mi obroty od 900 do 1500 (czasami spada poniżej 500) rosną nawet gdy wciskam pedał hamulca,
3) Nie wiem czy tak w tym modelu jest fabrycznie ale mam słabe przełożenie, na piątce miejąc 3000 obr mam ledwie 100 km/h
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Żeby ci pomóc poszukaj najpierw oznaczenia silnika bo silników 1.6 było w g3 kila rodzajów.
Ad1 Jakie trasy pokonujesz czy blisko domu parę km czy jednorazowo po kilkadziesiąt. Jak jeździsz większe trasy wypadałoby podłączyć go pod komputer i zobaczyć jak działa sonda lambda, bo ona może odpowiadać za spalanie.
Ad2 Co do obrotów to mógłbyś przeczyścić przepustnice może pomoże. Na skoki obrotów może mieć też wpływ sonda lambda.
Ad3 Piątka nie jest od przyspieszania tylko od ekonomicznej jazdy z większymi prędkościami, tam jest przełożenie bliskie 1.
Najpierw napisz ile jeździsz bo jak dużo i blisko to spali ci dużo.
Ad1 Jakie trasy pokonujesz czy blisko domu parę km czy jednorazowo po kilkadziesiąt. Jak jeździsz większe trasy wypadałoby podłączyć go pod komputer i zobaczyć jak działa sonda lambda, bo ona może odpowiadać za spalanie.
Ad2 Co do obrotów to mógłbyś przeczyścić przepustnice może pomoże. Na skoki obrotów może mieć też wpływ sonda lambda.
Ad3 Piątka nie jest od przyspieszania tylko od ekonomicznej jazdy z większymi prędkościami, tam jest przełożenie bliskie 1.
Najpierw napisz ile jeździsz bo jak dużo i blisko to spali ci dużo.
- michaal
- Badacz tematu
to nie jest oznaczenie silnika tylko zdaje się jakiejś normy ekologicznej, mam to samo na tabliczce znamionowej. Oznaczenie silnika jest na wlepce w bagażnikudzony92 napisał(a):Kod silnika abe f804.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
ABE to nie oznaczenie silnika poszukaj tego w innym miejscu lub zajrzyj do działu porady to znajdziesz tam zdjęcia wszystkich silników może tak dasz rade rozpoznać silnik.
Jak nie jeździsz dużo po mieście to powinien ci spalić mniej. Może sprawdź jeszcze jak wyglądają świece. To może dać właściwą diagnozę.
Jak nie jeździsz dużo po mieście to powinien ci spalić mniej. Może sprawdź jeszcze jak wyglądają świece. To może dać właściwą diagnozę.
- michaal
- Badacz tematu
-

rufi89 - Badacz tematu