Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
I co To da ze jade 90 jak spalanie mam ponad 10l : (
Nie wiem czemu nawet, jak kupilem go rok temu to spalanie bylo 6.5-7l na 100 a teraz masakra nie wyrabiam na Bynie, jak z 3 tyg temu jechalem do Przasnysza to zalalem 20l to dojechalem zrobilem 220km, a jak wracalem dystans 200km do domu to zrobilem 280km na 20l, Tylko teraz cos sie spieprzyło i Duzo pali, mowicie ze to moga być świece? Odyma ,....
Nie wiem czemu nawet, jak kupilem go rok temu to spalanie bylo 6.5-7l na 100 a teraz masakra nie wyrabiam na Bynie, jak z 3 tyg temu jechalem do Przasnysza to zalalem 20l to dojechalem zrobilem 220km, a jak wracalem dystans 200km do domu to zrobilem 280km na 20l, Tylko teraz cos sie spieprzyło i Duzo pali, mowicie ze to moga być świece? Odyma ,....
- Sobota !
- Czytacz
I co To da ze jade 90 jak spalanie mam ponad 10l : (
Ze świecami chodzi o to aby ustalić jaka jest dawka paliwa czy bogata czy uboga jak bogata, bo taka będzie najprawdopodobniej to do wymiany może być sonda lambda lub czujnik temperatury. Najlepiej podłączy pod komputer i wtedy można zobaczyć jak chodzą czujniki. Ewentualnie miernik w dłoń i sprawdzenie rezystancji czujników.
- michaal
- Badacz tematu