Golf 3, migająca kontrolka ciśnienia oleju.

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Golf 3, migająca kontrolka ciśnienia oleju.

Postprzez golf 3 1.6 b » 15 lut 2012, o 13:00

Od pewnego czasu w moim golfie mam problem z migającą kontrolką ciśnienia oleju. Zapala się gdy obroty są około 600-800. Mechanik sprawdzał ciśnienie oleju i wyszło że jest dobre, zmienił olej z półsyntetyka na mineralny i filter. Miesiąc wcześniej był wymieniany czujnik ciśnienia oleju. Co mogło nawalić, proszę o pomoc. Dodam ze autko ma przejechane 177 tys. Z gory dzieki.

[ Dodano: 2012-02-15, 12:42 ]
Dodam że dzieje sie tak przy zagrzaniu silnika do 90 stopni.

[ Dodano: 2012-02-15, 15:21 ]
Co mogę jeszcze wymienić?
golf 3 1.6 b
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 lut 2012, o 19:33
Lokalizacja: okolice kolbuszowej

Golf 3, migająca kontrolka ciśnienia oleju.

 

Postprzez Nervusek » 15 lut 2012, o 18:40

U mnie tez wyje kontrolka cisnienia przy zagrzaniu ale ja sprawdzalem cisnienie i mam troche niskie. Twoj mechanik stwierdzil ze jest wszystko ok, wiec jedz do drugiego bo to dziwne bardzo
Nervusek
 

Postprzez golf 3 1.6 b » 15 lut 2012, o 19:58

OK
golf 3 1.6 b
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 lut 2012, o 19:33
Lokalizacja: okolice kolbuszowej

Postprzez pietrasiak2 » 15 lut 2012, o 20:17

który czujnik wymieniałeś są 2 ? jaki pomiar ciśnienia wyszedł na ciepłym silniku i przy jakich obrotach??? ;-) ;-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez golf 3 1.6 b » 15 lut 2012, o 21:53

Wymieniałem czujnik barwy niebieskiej. Ciśnienie było 0.39 bara przy obrotach 900.
golf 3 1.6 b
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 lut 2012, o 19:33
Lokalizacja: okolice kolbuszowej

Postprzez przemo » 15 lut 2012, o 23:42

jakiej firmy masz założony filtr oleju? kiedyś mieliśmy taki przypadek w cordobie ktoś wymienił gościowi olej i założył filtr FILTRONA i przez niego się paliło ciśnienie bo tam zaworek się jakiś rozwalił też wtedy zdejmowaliśmy miskę patrzyć do smoka pompę olejową czujniki i dupa była aż w końcu się doszło że filtr się rozwalił może spróbuj podmienić filtr jak masz Filtrona(może też być taki przypadek) nie są one najlepsze jako F.oleju Polecam Mann,Purfluks,Bosch
Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
przemo
Badacz tematu
 
Posty: 173
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 01:44
Lokalizacja: DBA

Postprzez rafal9119 » 16 lut 2012, o 10:44

pietrasiak2 napisał(a):który czujnik wymieniałeś są 2
w AEE nie ma dwóch czujników. lepiej wiem bo mam taki silnik.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez pietrasiak2 » 16 lut 2012, o 11:20

rafal9119 napisał(a):
pietrasiak2 napisał(a):który czujnik wymieniałeś są 2
w AEE nie ma dwóch czujników. lepiej wiem bo mam taki silnik.

To fakt poczytaj link
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=407168
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez rafal9119 » 16 lut 2012, o 12:23

to wskaz mi drógi czujnik ???? gdzie on sie znajduje .to punkt poleci he.

[ Dodano: 2012-02-16, 11:27 ]
ty masz ABS i na AEE sie nie znasz i nie wiesz ile czego ma. a ja jestem na 100% pewny.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez pietrasiak2 » 16 lut 2012, o 13:14

To też odpisałem że jest jeden w linku jest . A w podstawie filtra nic niema?
Ale na elektrodzie czytałem że niektóre AEE mają nie wiem? pisali też o zaworze przelewowym ? :ok:
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez michaal » 16 lut 2012, o 13:15

Co do czujnika w AEE też potwierdzam że jest 1. Pod drugi jest tylko miejsce ale nie rozwiercone - w tym miejscu jest czysty odlew.
michaal
Badacz tematu
 
Posty: 349
Dołączył(a): 21 kwi 2009, o 17:37
Lokalizacja: Mierzyce/Wieluń

Postprzez golf 3 1.6 b » 16 lut 2012, o 13:54

Ja tylko jeden znalazłem czujnik niebieski

[ Dodano: 2012-02-16, 12:58 ]
Mechanik mówił że mam dobre ciśnienie, to raczej panewki nie są do wymiany. Silni działa cichutko.

[ Dodano: 2012-02-16, 13:06 ]
Sprawdził mi ciśnienie, przy obrotach 2000 ciśnienie wyniosło 1,9 bara
golf 3 1.6 b
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 10 lut 2012, o 19:33
Lokalizacja: okolice kolbuszowej

Następna strona

- - -



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

cron