Znalazłem
Taki adapter: http://allegro.pl/adapter-przejsciowka- ... 51496.html
Interfejs : http://allegro.pl/vag-kkl-pl-usb-ftdi-2 ... 98710.html
Cena z przesyłką to ok 50zł z przesyłka chyba warto, czy raczej nie?
Zależy mi tylko na sprawdzenie błędów
Dlaczego tak dużo pali
I czy sonda lambda i ewentualne czujniki są sprawne
To można sprawdzić przez komputer?
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Sprawdź: sondę, filtr powietrza, czujnik cieczy, szczelność układu wydechowego(do wysokości sondy), układ zapłonowy(monowtrysk wyczyść, świece,kable,kopułkę,palec przejrzyj),termostat oraz uszczelkę pod monowtryskiem. Wszelakie porady znajdziesz na forum.
VAG też by się przydał.
"Specjaliści" biorą 30-50zł -, dlatego uważam, że lepiej kupić kabel na allegro
Najlepiej taki z bluetooth, bo już są aplikacje np. na Androida. Nie trzeba targać laptopa tylko komóreczkę się bierze 
VAG też by się przydał.
"Specjaliści" biorą 30-50zł -, dlatego uważam, że lepiej kupić kabel na allegro
Najlepiej taki z bluetooth, bo już są aplikacje np. na Androida. Nie trzeba targać laptopa tylko komóreczkę się bierze 
- seba65310
- Czytacz
marker10 napisał(a):deusiwo napisał(a):Ja mam 1.8 ABS i spala poniżej 8, a to i tak więcej niż powinien bo mi się sprzęgło ślizga.. Także da się ^^da-w-id napisał(a):jak 1.8 to spalanie w normie
hahahaha ze niby abs zejdzie poniżej 8śmiech na sali...
kolego jak już piszesz to pisz szczerze a nie tylko aby zaimponować ze pali 8 lub mniej. jaki masz na to dowód masz mfa wątpię ? nawet jeśli to i tak lekko przekłamuje.
Nie wierze że abs spali poniżej 8L na 100kę minimum 9,5-11 taki przedział ale z czym do ludzi poniżej 8 ?
Sorry za odkop ale dopiero teraz przeczytałem.
Liczyłem to jakiś czas temu ale pamiętam że liczyłem to chyba z 10 razy bo też zdawało mi się mało i mam obliczenia na kartce. Po zapaleniu się rezerwy zatankowałem za 100zł co przy ówczesnej cenie benzyny (jakieś 5.86) dało około 17 litrów, po przejechaniu ~215km znów zapaliła się rezerwa co po krótkich wyliczeniach ( z proporcji (17*100)/215 )daje ~7,9 litra na 100. Chyba że ja nie umiem liczyć co?
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
człowieku mój spalił 7,19 l gazu na sto zatankowany do pełna po 100 dolane i co powiesz na to i nie łże bo nie mam po comarker10 napisał(a):deusiwo napisał(a):Ja mam 1.8 ABS i spala poniżej 8, a to i tak więcej niż powinien bo mi się sprzęgło ślizga.. Także da się ^^da-w-id napisał(a):jak 1.8 to spalanie w normie
hahahaha ze niby abs zejdzie poniżej 8śmiech na sali...
kolego jak już piszesz to pisz szczerze a nie tylko aby zaimponować ze pali 8 lub mniej. jaki masz na to dowód masz mfa wątpię ? nawet jeśli to i tak lekko przekłamuje.
Nie wierze że abs spali poniżej 8L na 100kę minimum 9,5-11 taki przedział ale z czym do ludzi poniżej 8 ?
-

sebix26 - Berbeć
Duże spalanie!!! 1,8 75KM 92r. ! 15litr.!!! + ciężko odpala?
Witam.
Szukalem i nie znalazłem odpowiedzi.
Tak,więc: Spalanie w granicach 15l
! rozumie ,,,zima itd.,ale stanowczo za dużo!.
Wymieniłem czujnik temperatury i dalej to samo.
A mało tego czasami ciężko odpala... nawet jak ciepły
Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi.
Szukalem i nie znalazłem odpowiedzi.
Tak,więc: Spalanie w granicach 15l
! rozumie ,,,zima itd.,ale stanowczo za dużo!.Wymieniłem czujnik temperatury i dalej to samo.
A mało tego czasami ciężko odpala... nawet jak ciepły
Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi.
- vanartur
- Berbeć