Co to może być i jakie będą koszty naprawy? Z gory dzieki za każdą odpowiedż.Moderator: Moderator
Co to może być i jakie będą koszty naprawy? Z gory dzieki za każdą odpowiedż.przemo napisał(a):ja stawiam na pirścienie choć zarówno moga to byc uszczelniacze zaworowe. kriss85 a napisz czy jak jest ta obudowa plastikowa co jest wtrysk czy tam ci sie nie poci olej? bo jesli tak to pierscienie bo olej wywala przez odme i idzie tu w rure do filtra powietrza

SotoM napisał(a):prosty sposób. pojeć na warsztat na pomiar cisnienia sprężania i bedzie wiadomo. druga rzecz jaka możesz zrobic to jak rozgrzejesz motor. to go zgaś otwórz mache odkęć korek wlewu oleju i powachaj czy czuc paliwo. jesli tak to pierścionki do śmieci.jak bierze olej to tylko albo pierscienie albo uszczelniacze zaworowe.
troche dużo. Więc pojechałem do innego warsztatu na pomiar ciśnienia w cylindrach i wyszło : na pierwszym 10,5 a na pozostałych między 9 - 9.5. Czyli chyba nie tak żle(tak przynajmiej mówił mechanik) Koszt 45zł. Tam wymiana uszczelniaczy to 200 zł robota + części czyli sporo taniej. W przyszłym tygodniu będe miał kase więc chyba zrobie te uszczelniacze. chyba że macie jakieś inne sugestie co do mojego problemu.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości