Moderator: Moderator

Gumass89 napisał(a):Witam . Jestem posiadaczem golfa 3 1.6 gt AFT Mój problem polega na tym że rozpędzając sie auto nie idzie tak jak powinno muli sie brakuje mu mocy dopiero po ok2.5-3tys obrotów ciągnie lepiej.Czasem mu przechodzi i idzie jak burza ale zazwyczaj ma muła.Ostatnio również zauważyłem że jak rano ruszając na zimnym silniku auto ledwo co jedzie a gdy dam troche wiecej gazu i poczekam to po kilku sekundach dopiero dostaje kopa i jedzie normalnie.dodam że podstawowe rzeczy jak świece przewody itp były wymieniane niedawno.Prosze was o porady co to może być
slawek5t napisał(a):A co to diesel że ma ciągnąć od 2.000 obr ? ? ?
edit:
1.4 czy 1.6 to nie są jakies mocne silniki żeby miały buta
nie ma to ani wielkiego momentu ani mocy.
1.8 lub 2.0 ogarnia w miare![]()
miałem kiedyś 1.4 silnik. Teraz mam tdi no i jest niebo a ziemia, oczywiscie na korzyść diesla.
kompletnie kolego nie zrozumiałeś tematu. Tutaj chodzi że auta w pewnym zakresie obrotów tracą przyspieszenie. Albo np jak mój przy mocnym dodaniu gazu bo jakprzy lekkim to idzie jak przecinak.

Zreszta czasem normalnie wkręca sie od niskich obrotów więc coś jest nie tak Panowie.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości