Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
mfa nie mam, różnie pełen bak przejechałem 100km dolałem, albo ilość km na pełnym baku różne sposoby, ale sonde zmieniłem i nie było czuć żadnej różnicy
Mój Concept
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html
<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
-

jasiu0997 - Members
odepnij TPS od przepustnicy i zobacz jak będzie chodził.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
okey spróbuje
[ Dodano: 2012-10-25, 17:00 ]
niestety TPS nie odepne bo jest on zintegrowany z calym silniczkiem krokowym
[ Dodano: 2012-10-25, 17:00 ]
niestety TPS nie odepne bo jest on zintegrowany z calym silniczkiem krokowym

Mój Concept
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
-

jasiu0997 - Members
masz krótki czas wtrysku a mimo to silnik dużo pali. To sugeruje niekontrolowany napływ paliwa do silnika który nie może być poprawiony przez sterownik. Podejrzewam walnięty regulator ciśnienia paliwa więc sprawdź czy niema paliwa w jego wężyku podciśnieniowym. Albo faktycznie któryś wtryskiwacz leje, powinieneś poznać po zabarwieniu świec po jeździe na w pełni rozgrzanym silniku. Jeśli ktoraś ma inny kolor bardziej czarny to możliwe z tą listwą. Ale jeśli wszystkie sa czarne to raczej nie listwa bo wszystkie wtryskiwacze na raz nie padły, w ogóle ich awarie w vw to rzadkość. Sonda stara się zmniejszyć dawkę paliwa skraca się czas wtrysku, więc jej awaria mało podejrzana.
Z tym że tak w ogóle to powinien mechanik zaczać od kontroli ustawienia rozrządu ew. zalecić zmianę świec kabli - te są mniej podejrzane ale jest w sumie taka dobra zasada że jak nie wiadomo co się dzieje to warto to zrobić, chyba że jest pewne że sa dobre.
Z tym że tak w ogóle to powinien mechanik zaczać od kontroli ustawienia rozrządu ew. zalecić zmianę świec kabli - te są mniej podejrzane ale jest w sumie taka dobra zasada że jak nie wiadomo co się dzieje to warto to zrobić, chyba że jest pewne że sa dobre.
- pablomed
- Members
ciśneinei na listwie jest dobre tak mi powiedzieli,a z paliwem w wężyku to sprawdze jutro
niestety swiece sprawdzić u mnie to za duża mordęga zeby odkręcać bo mam ten fikuśny kolektor
rozrzad sprawdzało 3 i powiedzieli ze jest okey
kabli kupiłęm teraz
[ Dodano: 2012-10-26, 19:35 ]
a podciśnieniowy to ten co idzie do kolektora
cienki około 10cm ?
niestety swiece sprawdzić u mnie to za duża mordęga zeby odkręcać bo mam ten fikuśny kolektor
rozrzad sprawdzało 3 i powiedzieli ze jest okey
kabli kupiłęm teraz [ Dodano: 2012-10-26, 19:35 ]
a podciśnieniowy to ten co idzie do kolektora
cienki około 10cm ? Mój Concept
-

jasiu0997 - Members
czy ja wiem świece sprawdzić to żaden problem w tym silniku wystarczy kupić łamany klucz do świec koszt ok.15zl, ja wczoraj u siebie wymieniałem przewody WN,wężyk pociśnieniowy paliwa to ten co idzie z kolektora ssącego do podstawy listwy wtryskowej(regulatora ciśnienia paliwa)
- pablos
- Czytacz
to chyba bede się musiał w taki zaopatrzeć 

Mój Concept
-

jasiu0997 - Members
chłopaki chyba znalazłem przyczyne spalania, mój przepływomierz na biegu jałowym ma napiecię ~ 1,30v a jak ktoś inny ma napięcię 0,98 , napięcię rośnie proporcjonalnie do obrotów, co o tym myślicie? moze przez to tyle palic?
Mój Concept
-

jasiu0997 - Members