Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
HansGT, Nie chodzi mi o to , Chodzi mi o podstawe monowtrysku , nad kolektorem wydechowym , a ta pęknięta obudowa nic nie wpływa według mnie , jak dla mnie masz do wymiany monowtrysk , a wyciek moze masz , tam są takie 3 chyba uszczelki
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
GolfiarzJR napisał(a):HansGT, Nie chodzi mi o to , Chodzi mi o podstawe monowtrysku , nad kolektorem wydechowym , a ta pęknięta obudowa nic nie wpływa według mnie , jak dla mnie masz do wymiany monowtrysk , a wyciek moze masz , tam są takie 3 chyba uszczelki
I tutaj się mylisz jeśli jest klejona to musiałabyć popękana (być może ktoś ją zlę skleił jest jakaś niewielka nieszczelność) i łapie lewe powietrze stąd te problemy.Ja w każdym bądz razie wyciągnąłbym ten monowtrysk i go dokładnie obejrzał tak samo jak jego podstawkę która pewnie jest do wymiany.Z objawów któe opisujesz domniemuje że silnik łapie lewe powietrze.
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
HansGT napisał(a):Tak to u mnie wygląda :
[url=http://images66.fotosik.pl/850/a73f0dc341b36414m.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images70.fotosik.pl/849/b5079d57de56eed4m.jpg]Obrazek[/URL]
Tą obudowę zdecydowanie polecam wymienić
- Golf Maniak
- Members
HansGT napisał(a):Golf Maniak, myślisz, ze tam łapie lewe powietrze i dlatego szarpie ? Poszukam jakiejś dobrej używki i wymienię.
Tego napewno nie można wykluczyć-z wycztanych informacji widziałem że zacząłeś od podstaw czyli wymiana świec kabli kopułki itd .... ja jak radziłem wymieniłbym napewno tą obudowę przy wymianie jej (musisz odkręcić cały monowtrysk) obejrzałbym również podstawę którą też wymieniłbym(guma tej podstawki lubi parcieć-po za tym wspomniałeś o wycieku) i tamtędy też silnik może łąpać lewe powietrze stąd objawy pracy silnika takie jakie masz

- Golf Maniak
- Members
HansGT napisał(a):Zrobiłem to i dalej to samo.. : (
No to idziemy dalej
czyściłeś przepustnicę
ps jak wygląda filtr powietrza 
- Golf Maniak
- Members
już to ogarnąłem.. straszna głupota.. ostatnio przy wymianie filtrów i oleju zapomniałem wymienić filtra paliwa. Miałem go wymienić na końcu i tak mi to z głowy wypadło, że byłem przekonany, że go wymieniałem.. Aż wstyd pisać.
Wszystko wyczyściłem, wtrysk, podstawa nowa, uszczelniłem cały dolot, a wystarczyło filtr zmienić i jest o niebo lepiej. Jeszcze go tak raz na 30min jazdy szarpnie, ale już nie szarpie ani nie zamula tak mocno jak przed wymianą filtra. Jest o wiele lepiej. Nie wiem jeszcze czy nie czeka mnie płukanie baku, bo z starego filtra wyleciało czarne jak sadza paliwo.. No i zostaje kwestia czy z silnikiem wszystko okey jest jak takie brudne paliwo brał.. Będę mu teraz lał cały czas 98 to może się trochę bardziej przepali motor
Foto paliwa z starego filtra :
[ Dodano: 2015-05-11, 23:18 ]
Zas wróciło i zas szarpie.. help!
[ Dodano: 2015-05-11, 23:21 ]
Zas to samo i zas szarpie.. : (( teraz to juz jestem bezradny
Wszystko wyczyściłem, wtrysk, podstawa nowa, uszczelniłem cały dolot, a wystarczyło filtr zmienić i jest o niebo lepiej. Jeszcze go tak raz na 30min jazdy szarpnie, ale już nie szarpie ani nie zamula tak mocno jak przed wymianą filtra. Jest o wiele lepiej. Nie wiem jeszcze czy nie czeka mnie płukanie baku, bo z starego filtra wyleciało czarne jak sadza paliwo.. No i zostaje kwestia czy z silnikiem wszystko okey jest jak takie brudne paliwo brał.. Będę mu teraz lał cały czas 98 to może się trochę bardziej przepali motor
Foto paliwa z starego filtra :
[ Dodano: 2015-05-11, 23:18 ]
Zas wróciło i zas szarpie.. help!
[ Dodano: 2015-05-11, 23:21 ]
Zas to samo i zas szarpie.. : (( teraz to juz jestem bezradny
HansGT
-

HansGT - Czytacz