Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ja mam to twierdzę że dobre. Tylko przestarzale przynajmniej jeśli o 2E chodzi bo to wtrysk niesekwencyjny. W ABF 16v już bardziej zaawansowany. Tylko może skonkretyzuj o co ci chodzi. Trwalość silnikow duża , co wynika z konstrukcji silnika nie tyle z własnosci wtrysku
- pablomed
- Members
mogę ci powiedzieć kolego ,ze to zależy od nogi ja mam spalanie średnie 12l oczywiście jazda na spokojnie chyba,że cos mi strzeli do głowy to gaz
,jeśli chodzi o silnik ABF użytkuje go już rok czasu i tylko bełtka,ogólnie nie dał bym zgazować tego motoru wcześniej myślałem o tym ale wybiłem ten pomysł skaleczył bym go
jestem takiej myśli że jak stać cię na ABF to i na paliwo też
wiele ludzi się nie zgodzi ze mną ale mam to gdzieś,ten motor urodził się na benzynce i tak umrze

,jeśli chodzi o silnik ABF użytkuje go już rok czasu i tylko bełtka,ogólnie nie dał bym zgazować tego motoru wcześniej myślałem o tym ale wybiłem ten pomysł skaleczył bym go
jestem takiej myśli że jak stać cię na ABF to i na paliwo też
wiele ludzi się nie zgodzi ze mną ale mam to gdzieś,ten motor urodził się na benzynce i tak umrze

-

antonio - Badacz tematu
skolar, znoszą gaz, sam zrobiłem 200 tysięcy bez problemu, a auto ma łącznie ponad 380. Jedyny potencjalny problem to przepływomierz który dość łatwo się niszczy od wystrzałów w dolocie które czasem się zdarzają przy II generacji. Ale jeśli zadbasz o dobry stan układu zapłonowego i chociaż mniej więcej dobrą regulację składu mieszanki LPG/powietrze to praktycznie tych strzałów niema, u mnie ze dwa lata się nie zdarzył, ale początkowo trochę strzelał i pokrzywił klapę w przepływomierzu, wymieniłem ale stary dało się naprawić, mam na zapas. niemniej gdyby trzeba było wymienić to te przepływomierze są bardzo drogie i coraz trudniej dostępne w używkach. Kilka lat temu za 2 stówki można było znaleźć, teraz już z 350 zeta może nie pomóc.
Poza tym wad ten silnik szczególnych niema, jest trudny to zajeżdżenia, 12 litrów to ja nie wiem jak trzeba butować, może po mieście, przeciętnie jeżdżąc mój pali 8.5 benzyny , LPG 10.5
Poza tym wad ten silnik szczególnych niema, jest trudny to zajeżdżenia, 12 litrów to ja nie wiem jak trzeba butować, może po mieście, przeciętnie jeżdżąc mój pali 8.5 benzyny , LPG 10.5
- pablomed
- Members
no 8 to mam trasą
MFA miasto świetli mi 12 ale co fakt 5 bieg rzadko się wpina i noga też ciężkawa,a koledze powiem że jak wpakujesz ten 150KM to będziesz zadowolony i nie jeden nowy może się pomylić ze świateł;-) ale wybór należy do kolegi.
MFA miasto świetli mi 12 ale co fakt 5 bieg rzadko się wpina i noga też ciężkawa,a koledze powiem że jak wpakujesz ten 150KM to będziesz zadowolony i nie jeden nowy może się pomylić ze świateł;-) ale wybór należy do kolegi.-

antonio - Badacz tematu
nie orientuje się ile 8v pali no ten ma 115 czy tam 130KM a 16v ma 150KM więc jest różnica trochę ja prócz Vr6 pobieram wszystkie ropniaki też
użytkownicy silników ABF wiedzą jak to chodzi do 200Km/h nie trzeba dużo prosić tego silnika
,ja na twoim miejscu brał bym ABF 
użytkownicy silników ABF wiedzą jak to chodzi do 200Km/h nie trzeba dużo prosić tego silnika
,ja na twoim miejscu brał bym ABF 
-

antonio - Badacz tematu