Moderator: Moderator
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
A oto kolejne spostrzeżenie. Jak wracałem do domu zmniejszyłem ogrzewanie kabiny i temperatura silnika zaczeła od razu rosnąć (ąz do połowy skali gdzie się zatrzymała) Nie podoba mi sie jazda w zimnie ale jeśli to ma zmniejszyć spalanie to sie zastanowię 

- ThrudPL
- Berbeć
ThrudPL napisał(a):A oto kolejne spostrzeżenie. Jak wracałem do domu zmniejszyłem ogrzewanie kabiny i temperatura silnika zaczeła od razu rosnąć (ąz do połowy skali gdzie się zatrzymała) Nie podoba mi sie jazda w zimnie ale jeśli to ma zmniejszyć spalanie to sie zastanowię
to chyba na zimnym ciągnie więcej paliwa nie ?
dodając do tego np. automatyczne ssanie w Golfie-

Aro - VIP
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kryst88 napisał(a):mozliwe nie jezdzialem nigdy zadnym vw z gazem, ale niechec moja jest spowodowana tym ze u kumpla w audi jak i w innych pojazdach, nawet polonezach) zywotnosc silnika byla mniejsza . pozdro
Przejeździłem 12 lat na gazie w dwóch kolejnych "poldolotach" - uważam ze silniki w obydwu to była ostatnia rzecz, do której można się było czepiać. Instalacje do gaźnika (1)i do monowtrysku (2). Ale gaz zakładany był w sprawdzonym warsztacie, regularnie wymieniane filtry, olej .....
Moja "trójeczka" (1,6 AEE) też jest od tygodnia "zagazowana"
- Pan Kleks
- Czytacz
TOMAS83 - Zrobie tak jak mowisz zaleje go do pelna i zobacze ile km zrobie, ale to dopiero jakos w marcu bo mialem mala stluczke pod jelenia gora
i auto tam wlasnie obecnie stoi i nawet nie mam czasu jechac po nie.Obecnie jezdze panda i brakuje mi mojego golfika nie ma porownania pomimo ze golfik jest starszy o 10lat. A co do butli to mam 44l i nawet jak jechalem to komputer wskazywal mi takie spalanie jak wczesniej pisalem no ale przekonamy sie jak zrobie tak jak pisales.Pozdrawiam
i auto tam wlasnie obecnie stoi i nawet nie mam czasu jechac po nie.Obecnie jezdze panda i brakuje mi mojego golfika nie ma porownania pomimo ze golfik jest starszy o 10lat. A co do butli to mam 44l i nawet jak jechalem to komputer wskazywal mi takie spalanie jak wczesniej pisalem no ale przekonamy sie jak zrobie tak jak pisales.Pozdrawiam- MarcinKowalczuk
- Czytacz
Mój golf pali średnio 7,5l gazu. Max spalanie nie przekroczyło 9,5l , kiedyś sam się zdziwiłem bo przy delikatnej jeździe wyszło 6l. Na 28lgazu robię 300-350km. Co prawda mam 1.4 ale coś za coś.Jeszcze 180 km/h pójdzie.Są i małe przeróbki.Zamiast katalizatora strumienica,nie ma środkowego tłumika, stożkowy filtr i magnetyzery.Zależy też gdzie się tankuje gaz, od instalacji i kto i jak instalację zamontuje. Kumpel się połaszczył i niby taką samą instalację założył 500 zł taniej gdzieś u Pana Henia w stodole i teraz narzeka. 

-

CezarC-4 - Czytacz
Mi pali podobnie po miescie okolo 11 12 litrow ale ja ekonomicznie nawet nie staram sie jezdzic...tak wiec nie martw sie...staraj sie powolutku przyspieszac plynnie zmieniac biegi i spalanie spadnie momentalnie nawet w miescie bedzie spalal okolo 8l
Moja Maszyna;)
moj-golf/moja-trojeczka-t2884.html
moj-golf/moja-trojeczka-t2884.html-

arci131 - Czytacz