MARCINIE KOWALCZUK-spróbuj zatankować do pełna i wyjedź gaz do końca i napisz ile km zrobiłeś i jaki duży masz zbiornik. Albo masz zajebistą tą golfinkę albo gazu ci nie dobija do pełna. TYLKO POCHWAL SIE PóźNIEJ WYNIKIEM NA TYM FORUM.
Mój pali ok 9-10 w cyklu mieszanym
Moderator: Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Zastanawiam sieczy to nie ta przepustnica lub jak wyczytałem gdzieś na forum sonda lambda? Po ostatnich wyliczeniach wynika mi że pali mi jakies 18/100km. Jedna z mozliwości jest taka że moj silnik wolno się nagrzewa po 10 min jazdy ledwo dobija do 70 stopni
- ThrudPL
- Berbeć
Tylko co moze być tego przyczyną. tą zmianę temperatury zauwazyłem po prowizorycznej naprawie przepustnicy i wymianie kabli elektrycznych. W pierwszej chwili myślałem że mechanik przy wymianie kabli coś zrobił i wogóle nie działa mi wskazówka od chłodzenia (była cały czas na zero) potem zobaczyłem że jednak sie podnosi po dłuższej jeździe (bardzo powoli) Po długiej jezdzie dochodi do środka skali i tam sie utrzymuje. Przed naprawą wydaję mi sie że od razu prawie osiągał środek skali (choć wtedy było cieplej na zewnątrz)
Czy to zimny silnik może być więc przyczyną az rak duzego spalania? Rano silnik jes dość mułowaty , ale po przeczytaniu kilku artykółow nie cisnę gazu za mocno i utrzymyję dość niskie obroty.
Czy to zimny silnik może być więc przyczyną az rak duzego spalania? Rano silnik jes dość mułowaty , ale po przeczytaniu kilku artykółow nie cisnę gazu za mocno i utrzymyję dość niskie obroty.
- ThrudPL
- Berbeć
dokladnie:)..ja od lat jezdze do jednego...mam taniej.....zrobi mi wszystko poza kolejnoscia.....bo to moj znajomy mechanik ktory jest mechanikiem samochodow rajdowych:D:D:D:D:D
VW GOLF MK3 by STINGER
VW GOLF MK3 by STINGER
-

stingeros - Members