[/b]Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Brak mocy w golfie 3 1.8 90KM
Witam wszystkich forumowiczów.Jestem posiadaczem golfa 3 1.8 90Km z gazem. Mam problem .poniewż nie ma wogóle w nim mocy. Parę miesięcy temu robiłem remont silnika i nic z tego:( byłem sprawdzić czy nie mam jakiś błędów ale nic nie wykryto, więc nie wiem co może być... Na bezynie jest to samo co na gazie czyli brak mocy ,a co za tym idzie brak przyśpieszenia.. mam założoną strumienicę . Pomóżcie mi proszę was
[/b]
[/b]- miro
- Berbeć
przestawiony rozrząd i/lub wyprzedzenie zapłonu.Sterownik silnika może nie regulowac wyprzedzenia zapłonu,
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
NIe denerwuj sie to bdzie źle ustawiony zapłon. Po remoncie kazali mi 1000km spokojnie jeździć to tak jeździłem a potem gaz do końca i byłem w szoku szedł ledwo 120kmh i bujał sie tak 121,122,123 itd poprostu żal , jak próbowałem zamielić to zakręciłem kołem i przestawał. Pojchałem na regulacje zapłonu lampą stroboskopową ustawili tak jak ma być i fura odżyła niesamowicie jak bym mu 200oktanów zatankoał. Zrób tak
.
.I Love My Golf
P
P- Bolek III
- Czytacz
To mi coś sie wydaje z podawaniem paliwa , może pompa paliwa nie ma juz swojej sprawności albo może wtrysk jest zabrudzony , przepływomierz , filtr powietrza , filtr paliwa ? Musisz zacząć od tych najprostszych rzeczy.
I Love My Golf
P
P- Bolek III
- Czytacz
Witam,
powracam do tematu bo nie widzę rozwiązania.
W moim golfie jest to samo. Wszystko było ok, właściwie nic przy nim nie grzebałem ( jedynie wentylator chłodnicy i bendiks rozrusznika). Jakiś czas temu zaczęło się lekkie szarpnięcie i stopniowy spadek mocy, później było coraz gorzej aż w końcu moc jest równa prawie zero. Byłem u mechanika to powiedział najpierw, że może rozrząd przeskoczył ale miałem to robione w grudniu także nie powinno. Później powiedział, że to raczej nie rozrząd bo jest napięty pasek jak barania torba. Teraz już nie mam pojęcia co się dzieje. Odpala normalnie - może jakby troszkę dłużej kręcił, później popracuje trochę i ma drgawy aż się wyłącza. Strach nim wyjechać gdziekolwiek bo zaczyna dziwny dźwięk dochodzić (jeszcze wybuchnie czy co). Co mogę sprawdzić sam ? Jest szansa, że to jakiś pierd a nie np głowica czy coś w tym stylu? Pls help
powracam do tematu bo nie widzę rozwiązania.
W moim golfie jest to samo. Wszystko było ok, właściwie nic przy nim nie grzebałem ( jedynie wentylator chłodnicy i bendiks rozrusznika). Jakiś czas temu zaczęło się lekkie szarpnięcie i stopniowy spadek mocy, później było coraz gorzej aż w końcu moc jest równa prawie zero. Byłem u mechanika to powiedział najpierw, że może rozrząd przeskoczył ale miałem to robione w grudniu także nie powinno. Później powiedział, że to raczej nie rozrząd bo jest napięty pasek jak barania torba. Teraz już nie mam pojęcia co się dzieje. Odpala normalnie - może jakby troszkę dłużej kręcił, później popracuje trochę i ma drgawy aż się wyłącza. Strach nim wyjechać gdziekolwiek bo zaczyna dziwny dźwięk dochodzić (jeszcze wybuchnie czy co). Co mogę sprawdzić sam ? Jest szansa, że to jakiś pierd a nie np głowica czy coś w tym stylu? Pls help
- bobanPL
- Berbeć
Z opisu wydaje się,że to sprawa paliwa,zasilania paliwem,musisz także sprawdzić kable WN,aparat zapłonowy ,wykręć świece,zobacz czy zalewa,czy za oliwia elektrody,no i stan świec powodzenia 

- kali
- Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe