Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kolega baban słusznie twierdzi .proponuję poluzować 3 śruby pomiędzy katalizatorem a zlaczem elastyczym kolektora wydechowego na moment testu .Uruchamiamy silnik jeżeli nie gaśnie i równo chodzi to znaczy że środkowy tłumik albo ostatni jest zapchany, no chyba że byly niedawno wymieniane. Katalizatora bym nie podejżewał.
kostjan
- kosjan
- Berbeć
no i kolega kosjan nie ma racji
Okazało się, że to zapchany katalizator i ogólnie cały wydech do wymiany od silnika po końcówkę. Wywaliłem katalizator i teraz to śmiga jak WRC
. Niestety przegląd się zbliża i trzeba będzie wstawić strumienice ?(zamiast katalizatora). Niestety odnowiła mi się usterka przepustnicy także kolejny wydatek.
Okazało się, że to zapchany katalizator i ogólnie cały wydech do wymiany od silnika po końcówkę. Wywaliłem katalizator i teraz to śmiga jak WRC
. Niestety przegląd się zbliża i trzeba będzie wstawić strumienice ?(zamiast katalizatora). Niestety odnowiła mi się usterka przepustnicy także kolejny wydatek.- bobanPL
- Berbeć
Witam wszystkich na forum i mam takie pytanie bo ostatnio zauwarzyłem znaczny spadek mocy a mianowicie na "luzie" auto smialo zamyka mi obrotomierz a juz w trakcie jazdy jest ciezko wydusic z niego coś powyżej 3.5tys obrotów a pózniej sa takie objawy jak by sie auto dusilo i to jest na beenzynie oraz na gazie ten sam efekt dodam ze auto jest o wymianie uszczelki pod glowica moze ktos pomóc gdzie szukac przyczyn
czy juz lepiej zacząc szukac 2silnika bo niechcialbym ladowac kasy w ten silnik
czy juz lepiej zacząc szukac 2silnika bo niechcialbym ladowac kasy w ten silnikZ góry dzięki za każdą radę
- Sylwek21
- Berbeć