Moderator: Moderator

dobrze człowieku mówisz zgadzam sie z Tobą co do miejsca zakładania i jeśli wogole jekis gaz to chyba tylko sekwencja to pali mniej wiecej tyle samo co benzyny i nie ma spadku mocyRedrick napisał(a):jak dużo jeździsz i masz golfa na gaźniku to by sie opłacało a jeśli masz na jedno punkcie to juz sprawa do przemyslenia. A ogólni co do gazu to zalerzy tez gdzie zakładasz jak w pozadnym zakładzie z gwarancja to pojeździsz a jak u paprocha taniej o 100zł to możesz sie przejechać wiem cos o tym
Ekonomia ponad wszystko. Silniki na monowtrysku idealne są do zagazowania. Spadek mocy przy dobrej instalacji i poprwanym montażu nie jest znacząco odczuwalny. Przy sekwencji gaz zachowuje się tak samo jak benzyna. Naprawdę warto montować gaz zwłaszcza jak robi się troszkę km. Instalacja (II generacji) zwraca się średnio po przejechaniu 10-15 tysięcy kilometrów.
I jeździ. Nie narzekam i polecam gorąco. W rodzinie mam 1.8 (90KM, 1992r, wersja GL, przebieg 330 tys.) który zrobił na gazie 130 tysięcy i jeszcze jeździ dość dobrze. Monowtrysk dobrze współpracuje z gazem II generacji. Spadek mocy niewielki. Ekonomia znacznie do przodu. Pali ok 11l gazu przy bardzo dynamicznej jeździe a przy cenie gazu w granicach 2,25 to tylko 25 zł za 100 km
Gazuj śmiało. Tylko pamiętaj o wymianie filtra powietrza, świec (polecam NGK trójelektrodowe) i kabli jeżeli są wyeksploatowane. Butla najlepiej w koło. Wtedy po złożeniu siedzeń można coś jeszcze w miarę logicznie przewozić. Pamiętaj żeby po zagazowaniu mieć zawsze paliwo w baku
ale to powiedzą Ci przy montażu. Na temat instalacji są podzielone opinie. Ja zakładam Lovato ale na BRC nie mogę narzekać. Wszystko zależy kto i jak zamontuje. Najlepiej sprawdź opinie z kilku źródeł na temat danego zakładu montażu.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości