Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ptaszek444 napisał(a):Mam 1,8 gt (ADZ) poprzednio miałem też 1,8(Abs) zakładam instalację do każdego samochodu co mi wpadnie i nic sie nie dzieje. Co do instalacji to II generacji wystarcz kolektor jest metalowy i nie ma problemu że przy wystrzale pęknie. Spadek nocy przy dobrej instalacji jest niezauwarzalny. Ja osobiście polecam Landi Renzo-sprawdzona elektronika, lub BRC. Koszt instalacji II gener. to ok 1600-1900zł sekwencji 2500-3500
Popieram z jednym zastrzeżeniem do jednopunktu nie da się założyć sekwencji. Silniki AAM ABS ADZ to wręcz idealne silniki do gazowania. Metalowy kolektor, prosta elektronika to coś co sprawia że można bez najmniejszych kłopotów śmigać na gazie. Ja założyłem drugą generacje za 1300zł z butla w kole. Spadek mocy jest na pewno ale rekompensuje to wszystko ekonomika. 10-12zł taniej na 100km piechotą nie chodzi. Instalacja jest praktycznie niezauważalna przełącza sie pykając i własciwie tylko to mi przypomina że już nie jadę na benzynie. Z rury nic nie śmierdzi. Jedna ważna sprawa sprawdź stan silnika przed założeniem gazu, szczególnie ciśnienie w cylindrach i układ zapłonowy. Zazwyczaj problemy z zalożona instalacją gazowa biora się z tego ze gaz wymaga dobrej kondycji silnika i moze uwydatnic problemy które jeszcze nie wyszły na benzynie. Poza tym nie zastanawiaj sie tylko montuj. Jedyna wada w zwykłym golfie to mała wnęka na koło i koniecznoćś zamontowania butli w bagażniku. W kombi jest duża wnęka i wchodzi w nią butla 40l.
-

daniel2505 - Berbeć
Otóż to, jednopunkt i sekwencja? Wielkie nieba
Ale co do tego golfika 1.8 75PS, silnik nie jest wyżyłowany, ma idealnie dobraną moc do pojemności, przy czym auta z jednopunktem na gazie spisują się znakomicie a dodać, że jeszcze jednopunkty VW to już w ogóle nie masz co się zastanawiać, tylko wybierz dobry warsztat i zastanów się czy przy przebiegu, który będziesz wyjeżdżał swoim golfem, opłaca się gazować i tracić pieniążki. pozdr
Ale co do tego golfika 1.8 75PS, silnik nie jest wyżyłowany, ma idealnie dobraną moc do pojemności, przy czym auta z jednopunktem na gazie spisują się znakomicie a dodać, że jeszcze jednopunkty VW to już w ogóle nie masz co się zastanawiać, tylko wybierz dobry warsztat i zastanów się czy przy przebiegu, który będziesz wyjeżdżał swoim golfem, opłaca się gazować i tracić pieniążki. pozdr--==///Memento Mori///==--
-

vibes - Czytacz
Ja chciałem wtrącic do tej sekwencji która sie tak tu powtarza...
Z tego co wiem, a no i piszecie o tym, golf 3 w wiekszosci posiada jednopunkt... i mowicie ciagle o jednopunktach łącząc je z sekwencją...
Czy sekwencja nie jest przeznaczona do wielopunktu przypadkiem??
Z tego co wiem, a no i piszecie o tym, golf 3 w wiekszosci posiada jednopunkt... i mowicie ciagle o jednopunktach łącząc je z sekwencją...
Czy sekwencja nie jest przeznaczona do wielopunktu przypadkiem??
- Łuki
- Berbeć
Łuki napisał(a):Czy sekwencja nie jest przeznaczona do wielopunktu przypadkiem??
no jasne sekwencja jest do wielopunktu.
sam posiadam golfa 1,8 75 km w gazie od sierpnia tego roku zrobiłem już prawie 10 tyś kilometrów i nic mie szwankuje pali mi średnio 8-8,5 litra potrafiłem też zejść nawet poniżj 8 litrów oczywiście DOBREJ JAKOŚCI GAZU.
no i oczywiści instalacje musi założyć fachowięc nie PAPRAK!!!!!
-

arek ryba - Members
Mam silniczek AAM 1.8 75KM o ktorym jest mowa, wraz z LPG.
Moje spalanie to 9l LPG / 100km , ale 70% mojej trasy to autostrada z Katowic do Gliwic a srednia predkosc na tej autostradzie to 100km/h. Badania przeprowadzilem w zime, przy temperaturze chyba około 5 stopni C, wiec podobno wiosna i latem spalanie bedzie mniejsze. Ogólnie to jest spadek mocy, nie ukrywam, duzo klopoty z regulacjami i fachowcami. Szczerze
Jakbym mieszkal w normalnym kraju i normalne pieniadze zarabial, nie zamontowalbym GAZU do auta, ojciec jeździ na benzynie, tylko wsiada, jedzie a na koncy wysiada i o nic sie nie martwi, raz do roku olej zmienia. Auto na gazie to juz nie to samo (według mnie), moze jestem zabardzo rozpieszczony ? Nie wiem, ale to jest moje zdanie.
Moje spalanie to 9l LPG / 100km , ale 70% mojej trasy to autostrada z Katowic do Gliwic a srednia predkosc na tej autostradzie to 100km/h. Badania przeprowadzilem w zime, przy temperaturze chyba około 5 stopni C, wiec podobno wiosna i latem spalanie bedzie mniejsze. Ogólnie to jest spadek mocy, nie ukrywam, duzo klopoty z regulacjami i fachowcami. Szczerze
Jakbym mieszkal w normalnym kraju i normalne pieniadze zarabial, nie zamontowalbym GAZU do auta, ojciec jeździ na benzynie, tylko wsiada, jedzie a na koncy wysiada i o nic sie nie martwi, raz do roku olej zmienia. Auto na gazie to juz nie to samo (według mnie), moze jestem zabardzo rozpieszczony ? Nie wiem, ale to jest moje zdanie.JEŻDŻE GOLFEM, NOSZE NA SOBIE GOLF, GRAM W GOLFA, JESTEM CAŁY JAK GOLF
- damax2000
- Czytacz
Mam też golfa III 1.8AAM załozyłem instalacje II generacji auto chodzi na gazie bez problemu trzeba dbać o układ zapłonowy i filtr powietrza mi pali koło 11-12 w jeżdzie koło domu a na trasie 10-11
- Zbigniew Kędzio
- Czytacz