Jestem juz 2 miesiąc bez auta bo ciągle stoi u mechanika, a sprawa dalej jest niewyjaśniona. Silnik 2.0 8v 2e. Liczę na waszą pomoc. Wysyłam flaszke jak ktoś mi to dobrze zdiagnozuje, Pozdrawiam Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
2.0 8v. Nie chodzi na benzynie.
Witam was wszystkich. Mam bardzo duzy problem ze swoim golfem, mianowicie od początku. Rok temu padła mi pompa paliwa (stara się zatarła). Została wymieniona na nową i od tamtego momentu silnik odpalał na benzynie, normalnie wkręcał się na obroty, lecz przy próbie jazdy zaraz zdychał. Nie tak dawno, wogóle przestał nawet odpalać na benzynie. Pompa nowa, dobrze dmucha bo sprawdzałem u kilku mechaników, wymieniona listwa wtryskowa, ponieważ był charakterystyczny smród przy odpalaniu, próbie jazdy na benzynie, kable, świece, kopułka z palcem nowe. Sprawdzone wężyki paliwowe, nieszczelności, ponieważ było też podejrzenie lewego powietrza. Uwage przykuł przepływomierz, elektronik obadał i okazało się, że była padnięta. Udało się dostać sprawną używke ( również sprawdzana), niestety nic to nie pomogło, a co więcej teraz zaczął głupieć jeszcze bardziej jak się rozgrzeje. Obroty skaczą niemiłosiernie i zaraz zdycha. Nie wiem juz o co w tym chodzi. HELP
Jestem juz 2 miesiąc bez auta bo ciągle stoi u mechanika, a sprawa dalej jest niewyjaśniona. Silnik 2.0 8v 2e. Liczę na waszą pomoc. Wysyłam flaszke jak ktoś mi to dobrze zdiagnozuje, Pozdrawiam 
Jestem juz 2 miesiąc bez auta bo ciągle stoi u mechanika, a sprawa dalej jest niewyjaśniona. Silnik 2.0 8v 2e. Liczę na waszą pomoc. Wysyłam flaszke jak ktoś mi to dobrze zdiagnozuje, Pozdrawiam - kuba_177
- Berbeć
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jaka generacja silnika albo chociaz rok produkcji? wtryski dobrze chodzą? dawka paliwa poprawna?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Nadwozie: kombi
TPS sprawdź miernikiem (wzrost napięcia na środkowym kablu do 4.8V przy otwieraniu na włączonym zapłonie. Przepływiomierz nadal podejrzany może jest dobry a kabel ma któryś uszkodzony, dlatego należy na aucie go sprawdzić czy ma zasilanie i czy kabel sygnałowy ma przejście do ECU i czy rośnie na nim równomiernie napięcie podbnie jak w TPS, przy uchylaniu klapki. I czy wiarygodne są dla ciebie w pełni słowa mechanika że pompa daje ciśnienie jak powinna, czy było mierzone przy listwie - wydatek sprawdzony, może coś w dopływie paliwa przytkało się po zmianie pompy
- pablomed
- Members
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
-

ok czyli tak: plus z miernika do srodkowego kabla, a czarny do lewego lub prawego, dobrze rozumiem ?
[ Dodano: 2014-11-06, 19:57 ]
Panowie pomocy
golf dostał nową pompke, bo stara była żle zamontowana, chodzi lepiej (bynajmniej czasami odpala) ale caly czas go dusi, gasnie, nie zawsze odpali, jak juz odpali to trzyma obroty, jak sie przejedzie kawałek *jesli sie uda, to albo dostaje muła, albo po jakims czasie gaśnie całkowicie, a pozniej nie chce odpalic. Nie wiem juz co robić
[ Dodano: 2014-11-06, 19:59 ]
dodam jeszcze , ze przy tym wszystkim trzyma obroty, ok 2.5 tys.
[ Dodano: 2014-11-06, 19:57 ]
Panowie pomocy
golf dostał nową pompke, bo stara była żle zamontowana, chodzi lepiej (bynajmniej czasami odpala) ale caly czas go dusi, gasnie, nie zawsze odpali, jak juz odpali to trzyma obroty, jak sie przejedzie kawałek *jesli sie uda, to albo dostaje muła, albo po jakims czasie gaśnie całkowicie, a pozniej nie chce odpalic. Nie wiem juz co robić
[ Dodano: 2014-11-06, 19:59 ]
dodam jeszcze , ze przy tym wszystkim trzyma obroty, ok 2.5 tys.
- kuba_177
- Berbeć
-