Nieraz można przeczytać jak wiele osób narzeka na niedostatek mocy, i pytają na forach jak tu dodać pary w wolnossakach czy to wydechem czy dolotem o uturbieniu nie wspominam bo to wyższa szkoła jazdy, a często wystarczy zadbać o to co powinno być w serii i już auto lepiej jedzie.
Dodam tylko jeszcze do mojego wpisu powyżej że przed wymianą świec i kabli na autostradzie to było max 160 - 170kmh a po wymianie spokojnie 180 (na liczniku) i dojście do tej szybkości dużo lepsze.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Sławek, Cóż, wiem ze mam ponad 75km gdyż jedna osoba na pace i wpadło 190 na godzinę. Więc mogę jedynie zgadywać że osprzęt silnika jest w dobrym stanie. Może pokuszę się najpierw o takie ruchy jak czyszczenie przepustnicy i inne drobne prace. Założyłem wątek bo pytał jak w sposób dodatkowy można zwiększyć moc silnika, kiedy już najlepsze podzespoły nie dadzą więcej. Na wymianę katalizatora na strumienicę zdecyduje się na pewno bo i tak katalizator nie jest w dobrym stanie.
jak wspomniał kolega Opik, na przykładzie tego fso na sterydach. Nie chce zmniejszyć żywotności silnika tylko troszkę go rozbudzić.
jak wspomniał kolega Opik, na przykładzie tego fso na sterydach. Nie chce zmniejszyć żywotności silnika tylko troszkę go rozbudzić.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Sławek, Kurcze, czyli każda możliwość ma wady i zalety. Teraz to już w ciemnym kącie jestem.
Za dużo kręcenia... trzeba zbierać hajs na dawce z większym silnikiem. 
Za dużo kręcenia... trzeba zbierać hajs na dawce z większym silnikiem. 
MK3
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Najlepiej tak jak OPIK mówi, 2.0 ośmiozaworowe z paska lub toledo tanio wyrwać i śmigasz. Nie trzeba wysoko kręcić, moment sympatyczny już z dołu, w sumie niezawodny i nie pali jakoś strasznie dużo więcej niż nasze AEE.
- Sławek
- Berbeć