Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
1,4 ABD - czy jest sens robic dolot?
Otóz mam okazje kupic uzywany dolocik z fiesty 1,4 od kumpla za 30zl i nie wiem czy jest wgl sens do mojego abd to montowac
z góry dziekuje za odpowiedz i jestem otwarty na rady co i jak 

-

Michu! - Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik napisał(a):A powiedz mi jeszcze, co chcesz osiągnąć takim dolotem? I to w ogóle jakiś markowy stożek jest czy chińczyk ?
dlatego pytam czy jest wgl sens montowania tego, bo ponoc jakis tam wzrost mocy ma byc ale nie znam sie na tym na tyle by stwierdzic, ze warto.. pochodzenia tez nie znam ale do tanich nie nalezał
-

Michu! - Badacz tematu
w tym silniku on nic nie da, a zaszkodzi prawie na pewno. Nie kombinuj lepiej, wymień mu filtry i ew oryginalną rurę przedłuż tak żeby brała powietrze z chłodnego miejsca (błotnik np)
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
Michu! napisał(a):bo ponoc jakis tam wzrost mocy ma byc ale nie znam sie na tym na tyle by stwierdzic, ze warto..
Chyba w fieście..
Opik napisał(a):w tym silniku on nic nie da, a zaszkodzi prawie na pewno
Gówniany stożek każdemu zaszkodzi nie tylko 1.4

Opik napisał(a):wymień mu filtry i ew oryginalną rurę przedłuż tak żeby brała powietrze z chłodnego miejsca (błotnik np)
Dokładnie. Tyle że ori puszka ma dolot w błotniku właśnie.
Michu! napisał(a):ok, dzieki a oryginalna rura tzn?
Tak jak wyżej pisze. Nowy filtr powietrza i tyle w temacie.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu_mk3 napisał(a):Dokładnie. Tyle że ori puszka ma dolot w błotniku właśnie.![]()
chodzi mi o to żeby ją przedłużyć i skierować bardziej w chłodne miejsce niż jest to w oryginale

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
Powrócę do tematu, bo sni mi sie to po nocach juz
czy ktos mogl by mi mniej wiecej objasnic w jaki sposob doprowadzic tam te zimne powietrze? guglowalem, czytalem i dalej nie wiem jak to zrobic zeby nic nie zepsuc
najwiecej tego zimnego powietrza jest na dole przy zderzaku (tam gdzie kratka) ale jak bedzie dmuchac prosto w jakąś tam rure, ktora tam pociagne to auto bedzie gasnac.. bawil sie ktos w takie cos w swoim abd?
zdjęcie, w razie gdyby sie przydalo

czy ktos mogl by mi mniej wiecej objasnic w jaki sposob doprowadzic tam te zimne powietrze? guglowalem, czytalem i dalej nie wiem jak to zrobic zeby nic nie zepsuc
najwiecej tego zimnego powietrza jest na dole przy zderzaku (tam gdzie kratka) ale jak bedzie dmuchac prosto w jakąś tam rure, ktora tam pociagne to auto bedzie gasnac.. bawil sie ktos w takie cos w swoim abd?
zdjęcie, w razie gdyby sie przydalo

-

Michu! - Badacz tematu